Maribor je lani osvojil naslov državnih prvakov, letos pa po 11 krogih za vodilnim moštvom zaostaja že 14 točk. Foto: Marko Madžarac
Maribor je lani osvojil naslov državnih prvakov, letos pa po 11 krogih za vodilnim moštvom zaostaja že 14 točk. Foto: Marko Madžarac
V Mariboru zvonijo alarmni zvonci
Viole vdrle v klubske prostore

"Nikomur ni lahko v teh razmerah, razumemo nezadovoljstvo navijačev. Nekateri so po tekmi tudi prišli v slačilnico, kar ni prav. Treba je omeniti, da ni šlo za namen po obračunavanju. Navijači so izrazili stališča, kaj pričakujejo od igralcev v nogometu in zasebnem življenju. Hoteli so jim povedati tisto, kar jim je že strokovno vodstvo," je za spletno stran nogometnega kluba Maribor povedal direktor Bojan Ban.


Najbolj na udaru Pavlovič
Čeprav v vodstvu kluba poudarjajo, da ni bilo nikakršnega fizičnega obračunavanja navijačev z nogometaši, viri novinarja Radia Maribor Mateja Štrafele trdijo drugače. Padlo je kar nekaj zaušnic, ki jih je bil v precejšnjem delu deležen kapetan Zoran Pavlovič, pa še nekateri drugi, ki s svojim nešportnim obnašanjem zunaj igrišč med tednom in pred srečanji v mariborskih lokalih vzbujajo pozornost drugih.

Vsega trije varnostniki, ki so se Violam postavili na pot, so dobili lažje poškodbe in jih zjutraj ni bilo v službo. Mariborski navijači so še pred koncem tekme izpraznili južno tribuno, s tečajev sneli vrata slačilnice in se podali v notrajnost. Podoben incident z navijači se je pred petimi leti zgodil Matjažu Keku, pred dvema letoma pa Milku Djurovskemu, ki je na klopi Maribora zdržal manj kot tri mesece.

Treba je ohraniti mirno kri
Vodstvo obljublja, da bo storilo vse, da se izvleče iz krize. "Posebnih disciplinskih ali kadrovskih ukrepov ne bo, zdaj je treba ohraniti mirno kri. Da se ne razmišlja le črnogledo, veliko povedo klici, ki smo jih prejeli. Sponzorji sporočajo, da so z nami. In poudarjajo, da bomo skupaj izšli iz tega kot zmagovalci," je še povedal Ban.

Niti iz najboljših priložnosti ni bilo gola
Sprememb torej še ni. Igralci so ob 10. uri opravili trening. Trener Darko Milanič je po nedeljskem porazu proti Rudarju, po katerem Maribor za vodilnim Koprom zaostaja že 14 točk, priznal, da gre za hud poraz: "Že na začetku tekme se je videlo, da nam manjka poguma in sproščenosti v igri. Rudar se je organizirano branil, računal na našo nervozo, ali nam ne bo uspelo dovolj hitro doseči zadetka. V kakšnem trenutnem stanju smo, kaže tudi to, da ob koncu tekme nismo zadeli niti iz najbolj imenitnih priložnosti."

Fantje padli pod vpliv slave
Športni direktor Zlatko Zahovič rešitev vidi le v delu: "Ta ekipa je bila prvak, ko ni nihče pričakoval, da bo tako hitro premagala konkurenco. S temi mladimi fanti pa je težko ohranjati kontinuiteto. Ko si prvak, pridejo slava, privilegiji, fantje so padli pod ta vpliv. Kot klub smo bili nemočni, da bi to ustavili, čeprav smo veliko delali na tem. Vsak človek naredi kakšno napako v mladosti in zdaj jim je treba pomagati. Rešitev za izhod iz tega položaja je v delu in potrpljenju."

V Mariboru zvonijo alarmni zvonci
Viole vdrle v klubske prostore