12 let je Victor Valdes branil za prvo ekipo Barcelone, zdaj pa se bo preizkusil v Angliji. Foto: EPA
12 let je Victor Valdes branil za prvo ekipo Barcelone, zdaj pa se bo preizkusil v Angliji. Foto: EPA
Xherdan Shaqiri (Švica)
Xherdan Shaqiri je med glavnimi nosilci švicarske reprezentance, za katero je odigral 41 tekem in dal 15 golov. Foto: Reuters

32-letni Katalonec je z vrsto Louisa van Gaala treniral od konca oktobra, ko je bil v zadnji fazi dolgotrajnega okrevanja po težki poškodbi kolena. "V čast mi je, da sem podpisal za Manchester United. Zahvalil bi se van Gaalu in klubu, da sta mi dovolila končati rehabilitacijo tu in trenirati z ekipo. V kratkem času sem videl, da gre za poseben klub. Z van Gaalom sem sodeloval že pri Barceloni, priložnost, da z njim delam še pri Manchestru pa pomeni uresničitev sanj," je dejal Valdes.

Valdes je vso kariero branil za matični klub Barcelono, s katero je trikrat osvojil Ligo prvakov, s Španijo pa je postal svetovni in evropski prvak. Dolga leta je bila Valdes prvi vratar Barce, lani pa je sporočil, da s klubom ne bo podaljšal pogodbe. Vmes se je hudo poškodoval. Govorilo se je o odhodu k Monacu, a so v kneževini po zdravniškem pregledu prekinili dogovor oziroma nekakšno predpogodbo z izkušenim vratarjem.

"Alpski Messi" se seli k Interju
Bayern in Inter sta dosegla dogovor o prestopu Xherdana Shaqirija. Švicarski reprezentant bo do konca sezone v Milanu igral kot posojen nogometaš, po sezoni pa bo postal član italijanskega kluba.

Inter bo za polovico sezone Münchenčanom odštel dva milijona evrov, ob koncu sezone pa bo plačal še 12 milijonov. Vrednost plačila se lahko poveča, če se bo Inter za naslednjo sezono uvrstil v Ligo prvakov. 23-letni krilni napadalec kosovskega rodu je v bavarski prestolnici igral od leta 2012, pred tem pa je bil član Basla. Bayern je zanj odštel dobrih 11 milijonov evrov. Z Interjem bo Shaqiri, ki se ga je prijel vzdevek "Alpski Messi", podpisal štiriletno pogodbo, zaslužil pa bo 2,75 milijona evrov na sezono.