Martin Braithwaite je v 95. minuti dosegel zadetek za uvrstitev v finale. Foto: Reuters
Martin Braithwaite je v 95. minuti dosegel zadetek za uvrstitev v finale. Foto: Reuters

Na prvem srečanju 10. februarja je Sevilla zmagala z 2:0 in jasno je bilo, da bo imela Barca težko delo.

Na Camp Nouu si je takoj začela pripravljati priložnosti in hitro povedla. V 12. minuti je zadel v uvodnem delu dvoboja najvidnejši posameznik Ousmane Dembele in Andaluzijci so v tem tekmovanju v tej sezoni tako prejeli sploh prvi gol. Francoz je z roba kazenskega prostora sijajno streljal pod prečko.

V prvi polovici drugega polčasa je Sevilla uspela umiriti nalete gostiteljev, nato pa je v 67. minuti sledila prečka Jordija Albe po strelu z levico iz voleja.

Na drugi strani so imeli v 73. minuti gostje priložnost za izenačenje, a je Lucas Ocamos zastreljal 11-metrovko, potem ko je nad njim storil prekršek Oscar Mingueza. Marc-Andre ter Stegen je Argentinčev strel ubranil.

Junaka Pique in Braithwaite

Kazen za Sevillo je prišla v 94. minuti (zadnji minuti sodnikovega podaljška), ko je Gerard Pique z glavo povišal na 2:0 in izsilil dodatne pol ure igre. Tedaj je imela Barcelona na igrišču že igralca več, saj je v 92. minuti drugi rumeni karton prejel Fernando.

Domači so dobili zalet in prevlado nadaljevali tudi v podaljšku. Številčno premoč so kronali v peti minuti dodatka in se po golu Martina Braithwaita veselili sedmega zaporednega finala. Danec je na zelenico prišel v 89. minuti in z glavo lepo zadel v padcu po predložku Albe z leve strani. Varovanci Julena Lopeteguija niso več zmogli odgovoriti.

Moštvi sta se v soboto pomerili tudi v španskem prvenstvu, v Sevilli je bilo 2:0 za Katalonce. Trener Ronald Koeman tokrat ni menjal začetne postave, pri gostih pa je bilo v prvi enajsterici kar šest menjav v primerjavi s tekmo pred štirimi dnevi.

Sorodna novica Rakitić zadel proti nekdanjim soigralcem - Barcelona v velikih težavah

Polfinale, povratni tekmi:

BARCELONA - Sevilla 3:0 (2:0, 1:0) 0:2 - po podaljšku
Dembele 12., Pique 94., Braithwaite 95.
RK: Fernando 92./Sevilla
Ocampos (Sevilla) je v 73. minuti zastreljal 11-metrovko. Ter Stegen je njegov strel ubranil.

Barcelona: ter Stegen, Mingueza (78./Firpo), Lenglet, Pique, Dest (63./Greizmann), de Jong, Busquets (78./Ilaix Moriba), Jordi Alba, Pedri (89./Braithwaite), Messi, Dembele (89./Trincao).

Sevilla: Vaclik, Vidal (54./Jesus Navas), Kounde, Diego Carlos, Acuna (54./Rekik), Jordan (105./Munir), Fernando, O. Torres (62./Ocampos), Suso (79./Gomez), L. de Jong (54./Rakitić), En-Nesyri.

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez


Levante - ATHLETIC BILBAO * 1:2 (1:1, 1:1) 1:1
Roger 17.; Raul Garcia 30., Berenguer 112.
* - po podaljšku

V krepkem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo 17. aprila v Sevilli.