Na tekmi v Varšavi je mrežo Londončanov čuval Poljak Lukasz Fabianski. Foto: EPA
Na tekmi v Varšavi je mrežo Londončanov čuval Poljak Lukasz Fabianski. Foto: EPA

Poročali smo že, da je Maribor namesto večnega derbija igral proti Nacionalu in izgubil z 2:5. Slovenski reprezentant Milivoje Novakovič pa je zadel ob zmagi Kölna nad Sampdorio z 2:0.

Začeli tudi v Franciji in na Nizozemskem
Ta konec tedna so državna prvenstva začeli v Franciji, na Poljskem in Nizozemskem, naslednji konec tedna bodo tekmovanja začeli tudi v Angliji, do konca meseca pa tudi v Nemčiji, Italiji in Španiji.

Arsenal dobil pet golov, a vseeno zmagal
Med sobotnimi izidi prijateljskih tekem v oči najbolj pade izid med Legio iz Varšave in Arsenalom. Topničarji so v pravih strelskih vajah slavili s 6:5. Poljaki so po 37 minutah vodili že s 3:0, a so Londončani izid do 62. minute povsem obrnili na glavo, saj so povedli s 4:3. Poljski branilec Artur Jedrzejczyk je v 73. minuti s svojim tretjim zadetkom izid sicer izenačil, a je Arsenal odgovoril z novima zadetkoma. Pri Arsenalu se je z dvema zadetkoma proslavil Emmanuel Eboue.


Real z menjavami do zmage v LA-ju

Madridski Real je na ameriški turneji, kjer je gostoval pri LA Galaxyju. Gostitelji so tik ob koncu polčasa dosegli dva zadetka (Todd Dunivant 41., Landon Donovan). Gostujoči trener Jose Mourinho je ob polčasu opravil več menjav, kar mu je prineslo preobrat in zmago s 3:2. Najprej je dvakrat zadel Gonzalo Higuain (52. in 62. minuta), zadnji gol pa je dosegel Pedro Leon (72. minuta).

Ferguson opazoval Özila
Fulham je gostil Werderja in ga ugnal kar s 5:1. Nemci so sicer prvi polčas po zadetku Claudia Pizarra celo dobili z 1:0, v drugem polčasu pa je šlo vse po notah domačih nogometašev. Najprej je izenačil Bobby Zamora, nato pa je Madžar Zoltan Gera v razmiku 12 minut dosegel hat-trick. Delo je končal Eddie Johnson. Dvoboj si je ogledal tudi Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda naj bi se namreč zanimal Mesuta Özila.

Še nekaj izidov prijateljskih tekem:
GLASGOW RANGERS
- NEWCASTLE 2:1 (1:0)
Miller 23., Naismith 66.; Lövenkrands 71.
BIRMINGHAM - MALLORCA 0:1 (0:0)
Lopez 63.
TOTTENHAM - FIORENTINA 3:2 (1:2)
Pavljučenko 27., Keane 59., 89.; Gilardino 6., Ljajić 35.
WOLFSBURG - EVERTON 2:0 (2:0)
Mandžukić 19., Ziani 39.
UDINESE - EINTRACHT 2:1 (0:0)
Inler 53., 72./oba 11-m; Meier 47.
Handanovič je branil celo tekmo.
BOCHUM - REAL SOCIEDAD 1:1 (1:0)
Jong 2.; Prieto 56./11-m
MANCHESTER CITY - VALENCIA 2:0 (1:0)
Barry 28., Jo 85.