Kapetan Olimpije Cimerotič je po 26. novembru 2004 dosegel svoj prvi prvoligaški gol za Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO
Kapetan Olimpije Cimerotič je po 26. novembru 2004 dosegel svoj prvi prvoligaški gol za Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO
Marko Tuomas Kolsi
Marko Tuomas Kolsi je s predložkom poskrbel za avtogol Maribora in zmago Rudarja. Foto: Marko Madžarac
Zoran Pavlovič
Kapetan Pavlovič v rojstnem mestu ni znal obrzdati svojih živcev in komolcev. Foto: Marko Madžarac
Tavares in Ranilovič
Maribor je lani slavil na vseh štirih medsebojnih srečanjih z Rudarjem, letos pa je klonil že na prvi oviri. Foto: Marko Madžarac
Saša Božičič
Saša Božičič se je izkazal s požrtvovalnostjo, ki se je obrestovala z golom Guberaca za 2:1. Foto: MMC RTV SLO
Zeleno-beli do prve prvoligaške zmage v Gorici
Maribor po porazu z Rudarjem na dnu lestvice
Koper na Ptuju na vrh lestvice

Branilci naslova so še kot edini brez gola in točke prikovani na dno lestvice Prve lige si. Vodilna Koper in Rudar sta zabeležila drugi zmagi, "zmaji" pa so v zadnjih 15 minutah zasukali izid v Gorici in se veselili treh točk, s katerimi so izničili disciplinsko kazen in odvzem dveh točk iz II. SNL.

Cime streljal, Galešič zadel
Goriški Športni park je bil prizorišče obračuna med štirikratnimi slovenskimi prvaki - Gorico in Olimpijo. Po nezanimivem prvem delu se je igra v nadaljevanju razživela. V 50. minuti je goriška vrata nevarno ogrozil Sebastjan Cimerotič, a je strel z roba kazenskega prostora za pol metra zgrešil cilj. Že v naslednji akciji je Gorica povedla - z 20 metrov je streljal Goran Galešič, žoga je oplazila Erika Salkiča in preletala komaj 16-letnega Jana Oblaka ter pristala v mreži.

Tiganj in Cimerotič na pravem mestu
"Zmaji" se niso predali in so v 75. minuti prišli do izenačenja. Salkič je prodrl po desni strani in nato podal v sredino, kjer se je imenitno z glavo znašel Senad Tiganj, ki je iz težkega položaja zadel daljši vratarjev kot. Osem minut kasneje je sledil dokončen preobrat - "švicarsko" napako Gorazda Gorinška je izkoristil nihče drug kot Cimerotič. Podobno je Cime v reprezentančnem dresu Slovenije leta 2001 v Baslu pokopal Švico v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2002.

Do konca je naslov junaka večera pripadel mlademu vratarju Oblaku, ki je z odličnimi posredovanji preprečil izenačenje (Velikonja, Galešič) in potrdil uspeh Olimpije, ki se je zahvaljujoč gol razliki zavihtela na šesto mesto.

Mariborčani zatresli lastno mrežo
Prvaki so prevladovali na začetku tekmo Ob jezeru in so tudi prvi dosegli zadetek, a v napačno mrežo. V 27. minuti je Željko Kljajevič ne pretirano nevarni predložek Marka Tuomasa Kolsija preusmeril v lastni gol in Rudar je povedel z 1:0. V nadaljevanju sta Jeseničnik in Mešić zapravila izredni priložnosti za podvojitev vodstva.

Izključitev kapetana Pavloviča
V drugem polčasu so gostje na silo želeli priiti do izenačenja, a tudi menjave niso prinesle spremembe izida. Igra je proti koncu postajal vse bolj živčna in groba, po treh rumenih kartonih v 4 minutah, si je neposredni rdeči karton v 81. minuti prislužil kapetan Maribora Zoran Pavlovič. Velenjčan v vijoličastem dresu je s komolcem v obraz udaril branilca Aleša Jeseničnika.

Brez golov in brez točk
"Knapi" trenerja Marjana Pušnika so v novi sezoni zabeležili drugo zmago, varovanci Darka Milaniča pa drugi poraz, kar zagotovo ni najboljša popotnica za sredin obračun s Zürichom v kvalifikacijah za Ligo prvakov.Koper kot prvi pri 6 točkah
Po priložnostih Mirana Pavlina (Koper) in Dorisa Kelenca (Drava) se je kot prva zatresla domača mreža, potem ko se je v 26. minuti Dalibor Radujko sam znašel v kazenskem prostoru Drave. 24-letni vezist se je v koprsko moštvo vrnil po prestani kazni, katero si je prislužil ob koncu minule sezone.

Gostitelji so izenačili še pred iztekom 1. polčasa. Borut Semler je podal pred nasprotna vrata, kjer je poizkusil Marko Drevenšek. Vratar Admir Suhonjič je še ubranil njegov prvi strel, drugega pa ni več mogel.

Za konec prvenec Huskiča
Saša Božičič je v 75. minuti rešil izgubljeno žogo in nato s predložkom našel Ivico Guberaca, ki je z natančnim strelom pod prečko še drugič popeljal Koper v vodstvo. Po izključitvi Oguja (78.) je bila tekma odločena, v sodnikovem podaljšku je piko na i postavil 20-letni Etien Huskič, ki je v svojem šestem nastopu v I. SNL dosegel prvi gol.

V soboto sta bila zabeležena dva remija, Nafta in Celje sta v Lendavi igrala 2:2, medtem ko v Ljubljani na obračunu med sosednjima Interblockom in Domžalami ni bilo zadetkov.

PRVA LIGA SI, 2. krog

LABOD DRAVA - LUKA KOPER 1:3 (1:1)
800; Drevenšek 39.; Radujko 26., Guberac 76., Huskič 92.
RK: Ogu 78./Drava

RUDAR VELENJE - MARIBOR 1:0 (1:0)
2.800; Kljajevič 27./ag
RK: Pavlovič 81./Maribor

HIT GORICA - OLIMPIJA 1:2 (0:0)
900; Galešič 51.; Tiganj 75., Cimerotič 83.

NAFTA - MIK CM CELJE 2:2 (1:2)
1.300; Koplarovics 11., Sebök 83.; Dvorančič 37., Biščan 40.
RK: Čaban 91./Nafta

INTERBLOCK - DOMŽALE 0:0
800 gledalcev.

Lestvica:
LUKA KOPER 2 2 0 0 4:1 6
RUDAR 2 2 0 0 3:0 6
INTERBLOCK LJ 2 1 1 0 3:1 4
HIT GORICA 2 1 0 1 2:2 3
DOMŽALE 2 0 2 0 2:2 2
OLIMPIJA (-2) 2 1 0 1 3:4 1
MIK CM CELJE 2 0 1 1 2:3 1
LABOD DRAVA 2 0 1 1 3:5 1
NAFTA 2 0 1 1 2:4 1
MARIBOR 2 0 0 2 0:2 0

Olimpija je sezono začela z dvema točkama manj, ker maja v II. SNL ni odigrala tekme proti Triglavu v Kranju.

Zeleno-beli do prve prvoligaške zmage v Gorici
Maribor po porazu z Rudarjem na dnu lestvice
Koper na Ptuju na vrh lestvice