Ni veliko manjkalo, pa bi Željko Filipovič na začetku 14. minute Maribor popeljal v vodstvo. Foto: Reuters
Ni veliko manjkalo, pa bi Željko Filipovič na začetku 14. minute Maribor popeljal v vodstvo. Foto: Reuters
Ederson
Ederson je v 62. minuti odločil tekmo. Foto: Reuters
Minimalen poraz vijoličastih na Olimpicu

Z nekaj več sreče bi Maribor lahko iztržil remi. Hrabro se je lotil zahtevnega gostovanja, bil v prvem polčasu nevaren zlasti iz prekinitev in tudi po zaostanku ogrožal gol Lazia, čeprav je ostal brez poškodovanega Marcosa Tavaresa in "rdečega" Jovana Vidovića. Toda ubranjena enajstmetrovka (Jasmin Handanović je "prebral" Hernanesa) je dala rumenim dodatno energijo. Žal kljub nekaj obetavnim poskusom izenačenja in točke, s katero bi bili slovenski prvaki po 2. krogu na vrhu lestvice J, ni bilo.

Cvijanović zapravil lepo priložnost
Zlasti v prvem polčasu je bila igra dinamična, priložnosti pa so si sledile na obeh straneh. Po 13 minutah je po podaji s kota Željko Filipovič močno meril z glavo, toda Albano Bizzari se je ravno toliko dotaknil žoge, da je ta zadela prečko in s presenetljivim mariborskim vodstvom ni bilo nič. Le dve minuti pozneje je imel izjemno priložnost Goran Cvijanović, ki se je po podaji Tavaresa sam znašel pred Bizzarijem, toda preslabo zadel žogo.

Candreva dvakrat blizu zadetka
Antonia Candreva je v prvem polčasu dvakrat prestrašil Jasmina Handanovića. V 18. minuti je stekel v protinapad in z desne strani, skoraj z mrtvega kota, stresel vratnico, v 30. minuti je, potem ko je verjetno bolj podal kot streljal, zadel stičišče vratnice in prečke. Le minuto ali dve prej je Ederson s petih metrov premagal Handanovića, toda bil je očitno v prepovedanem položaju, zato je bilo njegovo dolgo proslavljanje "zadetka" prav smešno.

Ederson zabil odločilni gol
Po dobrih desetih minutah igre v drugem polčasu je Marcos Tavares tik pred golom meril z glavo, toda žoga ni hotela v mrežo. V 62. minuti je 10 tisoč navijačev Lazia dočakalo svoj trenutek. Sergio Floccari je mojstrsko sprejel žogo, iz igre vrgel Vidovića in s prvo udaril proti vratom. Handanović je strel ubranil, Ederson pa je bil hitrejši od Mileca in je odbito žogo zabil v gol.

Handanović se je vrgel v pravo smer
Zdelo se je, da bo Lazio v 77. minuti dokončno strl odpor Maribora, potem ko je bil Vidović zaradi prekrška nad Floccarijem prestrogo izključen in je poljski sodnik pokazal na belo točko. Toda Handanović se je vrgel v pravo smer in Hernanesu ubranil enajstmetrovko. Z igralcem manj in brez poškodovanega Tavaresa je Maribor "grizel" naprej in prav ob koncu je bilo zelo vroče pred vrati Lazia, vendar je v gneči v kazenskem prostoru Agim Ibraimi zadel Aleša Mertlja.

25. oktobra v Ljudskem vrtu Tottenham
V Atenah se je tekma med Panathinaikosom in Tottenhamom končala z 1:1. Maribor, ki je pred dvema tednoma s 3:0 premagal Panathinaikos, je po 2. krogu na 2. mestu skupine J, čez tri tedne pa ga v Ljudskem vrtu čaka Tottenham, ki je malce presenetljivo še brez zmage.

Goran Cvijanovič: "Prav lahko bi osvojili vsaj točko. Škoda. Se je pa opazil napredek v primerjavi z lansko sezono. Odigrali smo čvrsto, imeli nekaj priložnosti, zadeli vratnico. Tudi jaz sem imel veliko priložnost, a nisem dobro zadel žoge. Če bi jo, bi se gotovo tekma zasukala drugače."

Darko Milanič: "Igrali smo res dobro, si priigrali lepe priložnosti. Prepričan sem, da bi ena izkoriščena priložnosti pri 0:0 obrnila tekmo drugače. Čestitke fantom. Igrali smo hrabro od začetka, nismo se ustrašili nasprotnika. Glede na našo igro je rezultat slab."

EVROPSKA LIGA - SKUPINA J, 2. krog
LAZIO
- MARIBOR 1:0 (0:0)
10.000; Ederson 62.
RK: Vidović 76./Maribor

PANATHINAIKOS - TOTTENHAM 1:1 (0:1)
Toche 77.; Dawson 35.


Lestvica:
LAZIO 2 1 1 0 1:0 4 MARIBOR 2 1 0 1 3:1 3 TOTTENHAM 2 0 2 0 1:1 2 PANATHINAIKOS 2 0 1 1 1:4 1

Minimalen poraz vijoličastih na Olimpicu