Podajalec Dare Vršič in Marcos Tavares se veselita vodstva z 1:0. Foto: Aleš Fevžer
Podajalec Dare Vršič in Marcos Tavares se veselita vodstva z 1:0. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares
Viole so pripravile lepo koreografijo za Tavaresa, ki se je v prejšnjem krogu v Kopru veselil 117. zadetka v dresu Maribora, s čimer se je na vrhu klubske lestvice strelcev izenačil z Brankom Horjakom. Foto: Aleš Fevžer
Darko Karapetrović
Olimpijo je prvič vodil Darko Karapetrović. Foto: Aleš Fevžer
Matej Palčič
Matej Palčič je v 11. minuti v Celju zadel za 0:1. Foto: Aleš Fevžer
Domžale in Krka sta se razšla brez golov
Gorica napolnila mrežo Zavrča
Koper še poglobil krizo Celja
Maribor dobil derbi z Olimpijo
Cvijanović z bele točke povišal na 2:0
Avtogol Đermanovića za vodstvo Maribora

Luka Koper je popoldne z 2:3 zmagala v Celju, Gorica je bila s 4:0 boljša od Zavrča, Domžale in Krka pa so se razšle z remijem brez zadetkov.
Vijoličasti drvijo proti novemu naslovu državnih prvakov. V deževnem vremenu in na spolzkem igrišču so se znašli precej bolje od tekmecev in se že v 6. minuti veselili vodstva. Dare Vršič je izvedel kot z desne strani, Luka Zahovič je skočil, a se ni dotaknil žoge, za njim pa jo je z glavo v lastno mrežo pod prečko poslal Dejan Đermanović.
V 12. minuti je žoga po strelu Aleša Mertlja z 20 metrov zletela tik mimo leve vratnice. Nogometaši Olimpije, ki jih je po odhodu Milorada Kosanovića vodil pomočnik Darko Karapetrović, so se nato otresli pritiska in igro preselili na sredino igrišča, nekajkrat so prišli tudi blizu vrat Mariborčanov. V 16. minuti je Marko Vukčević izkoristil nepazljivost Marka Šulerja, po desni strani stekel v kazenski prostor in streljal, a je žoga zletela mimo gola.
Mertelj zadel vratnico
Minuto pozneje je bil na drugi strani znova v akciji Mertelj. Streljal je z roba kazenskega prostora in zadel vratnico. Po obdobju nekoliko bolj umirjene igre se je v 40. minuti Vršič odločil za strel z 20 metrov, žoga pa je šla mimo leve vratnice. Tri minute pozneje je v kazenskem prostoru do žoge prišel Zahovič, strel iz bližine pa ni bil natančen.
Nogometaši Olimpije so v drugem polčasu poskušali izenačiti, a so bili s podajami in streli na gol nenatančni. V 55. minuti so Mariborčani izpeljali hiter protinapad, Goran Cvijanović je na levi strani podal Marcosu Tavaresu, kapetan je v kazenskem prostoru poiskal Zahoviča, a je Aris Zarifović pred vrati preprečil podajo.
Zarifović videl rdeče
Tekma se je prelomila v 66. minuti. Aleš Mejač je izpeljal hitro akcijo, po preigravanju je stekel v kazenski prostor, tam pa ga je s telesom zrušil Zarifović. Sodnik Damir Skomina je dosodil enajstmetrovko, Zarifovića pa poslal v slačilnico. Cvijanović je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, visoka prednost z igralcem več pa je gostiteljem zadoščala za nemoten nadzor igre za 20. zmago v tej sezoni.
Peti zaporedni poraz Celja
Celjani tudi z novim trenerjem Simonom Rožmanom niso prekinili črnega niza, izgubili so petič zapored. Gostitelje je pokopala neučinkovitost. Že v 3. minuti je Nicolas Antoine Rajsel stresel vratnico, minuto pozneje pa je zanesljiv zadetek Celja preprečil Matej Palčič, ki je s posredovanjem z glavo na golovi črti skazil veselje Blažu Vrhovcu.
Kazen za zapravljeni priložnosti je sledila v 11. minuti, ko je po podaji Mitje Lotriča z leve strani z glavo goste povedel v vodstvo prav Palčič. V 27. minuti je sledil nov šok za domače, potem ko sta povsem zatajila celjska branilca, ki sta bolj ali manj le gledala žogo in Lotriča. Ta jo je poslal v mrežo prek vratarja, malce nespretnemu Amirju Bilaliju tudi ni uspelo preprečiti gola. Že predtem je Miroslav Ćovilo iz bližine zadel prečko. V 34. minuti je bilo že 0:3, po prostem strelu Ivice Guberca je z desne strani z glavo zadel Jaka Štromajer.
Malce zatem je imel Rajsel dve priložnosti za znižanje zaostanka, a je obakrat po strelih iz kazenskega prostora dobro posredoval Vasja Simčič. Ta pa je vendarle klonil v 41. minuti, ko ga je matiral Miha Zajc z dobrih desetih metrov. V drugem polčasu je bila igra manj živahna. Nekaj upanja je Celju vzbudil Sebastjan Gobec v 86. minuti, ko je po kotu znižal na 2:3, a se izid do konca nato ni več spremenil.
Boniperti dvakratni strelec
Novogoričani so še četrtič letos zanesljivo premagali Zavrč. V prvem polčasu je dvakrat zadel Filippo Boniperti. Najprej je v 9. minuti pobegnil gostujočim branilcem. V 26. minuti je sam potegnil v kazenski prostor, žoga pa se je nato od čez golovo črto odbila od Petra Murka. Dobre četrt po začetku drugega polčasa je Gorica povišala na 3:0. Najprej je streljal Francesco Finocchio, vratar Gregor Fink je žogo odbil do Gianvita Misurace, ta pa jo je pospravil v mrežo. Kmalu zatem je Murko v kazenskem prostoru storil prekršek nad Tomasom Danilevičiusom, Litovec pa je nato sam zanesljivo izvedel strel z bele točke za 4:0. Murko je moral malce pred koncem tekme predčasno pod prho, saj je dobil drugi rumen karton.

Poškodba Parkerja
V Domžalah so bili bolj kot gostitelji s točko zadovoljni Novomeščani, ki se s Triglavom borijo za obstanek. V prvem polčasu gledalci niso videli veliko lepih priložnosti. Obe ekipi sta si sicer nekajkrat priigrali lepe položaje za zaključni strel, a so bili igralci premalo zbrani, tako da je žoga bodisi končala v naročju vratarja ali mimo vrat. V 41. minuti je poškodovanega Joshuo Parkerja zamenjal Slobodan Vuk, ki je zaigral prvič po uvodni tekmi spomladanskega dela prvenstva. V drugem polčasu je bilo kar nekaj priložnosti na obeh straneh, a se mreži nista zatresli.

31. krog:
MARIBOR
- OLIMPIJA 2:0 (1:0)
6.000; Đermanović 6./ag, Cvijanović 67./11-m
RK : Zarifović 66./Olimpija
Maribor: Handanović, Mejač, Šuler, Rajčević, Stojanović, Cvijanović ( 72./Bohar), Dervišević, Mertelj, Vršič ( 79./Črnic), Zahovič ( 87./Sirk), Tavares.

Olimpija: Šeliga, Škarabot, Zarifović , Kostić, Jović, Vukčević, Kapun, Trifković ( 85./Corn), Omladič, Đermanović ( 70./Zorc), Valenčič ( 89./Božič).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


CELJE - LUKA KOPER 2:3 (1:3)
300; Zajc 42., Gobec 86.; Palčič 11., Lotrič 27., Štromajer 34.
Celje: Kotnik, Vrhovec, Centrih, Verbič, Bilali ( 40./Korošec), Gobec , Miškić, Žagar Knez ( 59./Žurej), Žitko, Zajc, Rajsel ( 68./Ploj).

Luka Koper: Simčič , Gregorič, Šme , Guberac, Lotrič ( 86./Žibert), Ivetić, Halilović , Črnigoj ( 90./Nukić), Palčič, Štromajer ( 64./Pilčić), Ćovilo.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


DOMŽALE - KRKA 0:0
570 gledalcev
Domžale: Vidmar, Zec, Horić , Požeg Vancaš, Šišić ( 78./Jelar), Parker ( 41./S. Vuk), Aneff ( 71./Ožbolt), Majer , Janža, Korun, Kous.

Krka: Obradović, Krljanović, Buden, Ihbeisheh, Dežmar, Rašić, Perić, Carević ( 73./Kočevar), Zeljković, Kastrevec ( 76./Arouna), Ranič ( 88./Ejup).

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


GORICA - ZAVRČ 4:0 (2:0)
250; Boniperti 9., 26., Misuraca 63., Danilevičius 69./11-m
RK : Murko 88./Zavrč
Gorica: Cordaz, Vetrih ( 79./Johnson), Boniperti ( 66./Bazzoffia), Finocchio, Jogan, Vanin, Favalli, Berardocco, Misuraca, Modolo , Danilievičius ( 75./Borges).

Zavrč: Fink, Roškar ( 48./Fuček), Murko , Šafarić, Smrekar, Kelenc, Sambolec, Kurbus , Dugolin, Golubar ( 62./Vaš), Težak ( 77./Čeh).

Sodnik: Tadej Mežnar (Maribor)


Nedelja ob 17.00:
TRIGLAV - RUDAR

Lestvica:
MARIBOR         31 20  4  7 66:29  64
LUKA KOPER      31 17  5  9 42:33  56
RUDAR           30 15  8  7 44:23  53
GORICA          31 14 10  7 53:26  52
ZAVRČ           31 14  4 13 50:55  46
DOMŽALE         31 10 11 10 45:33  41
OLIMPIJA        31 10  6 15 31:45  36
CELJE           31  8  6 17 26:50  30
KRKA            31  7  6 18 23:52  27
TRIGLAV         30  5  8 17 28:62  23

Domžale in Krka sta se razšla brez golov
Gorica napolnila mrežo Zavrča
Koper še poglobil krizo Celja
Maribor dobil derbi z Olimpijo
Cvijanović z bele točke povišal na 2:0
Avtogol Đermanovića za vodstvo Maribora