Klop Fiorentine je bila prizorišče enega najbolj nenavadnih dogodkov v letošnji Serie A. Foto: EPA
Klop Fiorentine je bila prizorišče enega najbolj nenavadnih dogodkov v letošnji Serie A. Foto: EPA

Incident se je zgodil v 32. minuti, ko je Rossi, nezadovoljen z igro, 20-letnega vezista zamenjal. Ljajić je ob glasnem preklinjanju odšel na klop in sarkastično zaploskal, kar je povsem iztirilo 51-letnega Rossija.

Trener Fiorentine je Ljajića najprej odrinil, nato pa nekajkrat z vso močjo zamahnil s pestjo. Podivjanega Rossija je nato njegovemu pomočniku, zdravniku in rezervnim igralcem le uspelo obrzdati.

"Žal gre za resen incident in morali smo odpustiti trenerja. Kar me najbolj preseneča, je to, da je Rossi zelo miren človek," je svojo odločitev pojasnil Della Valle. Vodstvo kluba je že imenovalo novega trenerja. To je Vicenzo Guerini. Kakšna bo kazen za Ljajića, bo znano danes.

Nekdanji nogometaš Partizana je v Fiorentino prišel za osem milijonov evrov januarja leta 2010, potem ko so ga dolgo povezovali s prestopom v Manchester United. Reprezentant Srbije je imel težave že z nekdanjim trenerjem Fiorentine Sinišo Mihajlovićem, prišel pa je tudi v spor z navijači, potem ko jim je na eni izmed tekem pokazal sredinec. Fiorentina je tekmo z Novaro remizirala, potem ko je zaostajala z 0:2.

Novi trener je postal Vincenzo Guerini, ki je že vodil 14 različnih ekip, nazadnje pa je leta 2006 vodil Catanzaro v tretji italijanski ligi.