Dalibor Volaš v letošnji sezoni igra v zelo dobri formi. Foto: MMC RTV SLO
Dalibor Volaš v letošnji sezoni igra v zelo dobri formi. Foto: MMC RTV SLO
Christoph Daum
Christoph Daum je največji pečat pustil pri Bayerju iz Leverkusna, s katerim je bil med leti 1996 in 2000 trikrat drugi v Bundesligi. Kasneje je njegovo kariero zasenčila afera z uživanjem kokaina. Foto: EPA

Maribor bo lovil prvo zmago v tem tekmovanju. Do zdaj je edino točko osvojil konec oktobra proti Bragi (1:1). Brugge je 9. novembra zamenjal trenerja, tako da jih zdaj vodi znani nemški trener Christoph Daum.

Brez Vilerja in Mejača, Milec pod vprašajem
"V Evropski ligi imamo še vedno možnost pustiti vtis. Naš nasprotnik je izreden, zato nas čaka zelo težko delo. Fantje so pripravljeni, motivirani, tako da jutrišnjo tekmo pričakujemo v dobri luči. Naredili bomo vse, da tri točke ostanejo doma. V ekipi ne bo poškodovanih Mitje Vilerja in Aleša Mejača, tudi Martin Milec še ni povsem nared, najbrž ga bo zamenjal Nejc Potokar. O Milcu se bom odločil jutri," pred tekmo napoveduje mariborski trener Darko Milanič.

Volaš: V Ljudskem vrtu je vse mogoče
Napadalec Dalibor Volaš je optimističen: "V Ljudskem vrtu je vse mogoče, priložnost imamo. Nasprotnik je kakovosten, a nas lahko do želenega rezultata pripelje tudi pomoč domačih navijačev. Dostojno želimo braniti barve Maribora, naša taktika pa bo čim več imeti žogo v svojih nogah. To smo se naučili iz odigranih štirih tekem v Evropski ligi. Igrati moramo pogumno, si pripraviti priložnosti. Če jim bomo pustili žogo, potem nimamo 'šans'".

Tekmo bodo sodili češki sodniki, srečanje bo vodil Libor Kovarik, pomagala mu bosta Krystof Mencl in Patrik Filipek.

EVROPSKA LIGA

5. KROG, skupina H

Sreda ob 19.00 (prenos TVS 2/MMC):
MARIBOR - CLUB BRUGGE

BRAGA - BIRMINGHAM

Lestvica:                          
BRAGA              4  2 1 1 10:5  7
CLUB BRUGGE        4  2 1 1  7:5  7
BIRMINGHAM         4  2 1 1  7:7  7
MARIBOR            4  0 1 3  3:10 1