Ermin Hasič je bil eden od junakov koprske zmage. Med drugim je tudi uspešno izvedel 11-metrovko. Foto: MMC RTV SLO
Ermin Hasič je bil eden od junakov koprske zmage. Med drugim je tudi uspešno izvedel 11-metrovko. Foto: MMC RTV SLO
Darko Milanič
Darko Milanič je moral športno čestitati Koprčanom. Foto: foto-forma

Odločitev pri strelih z bele točke je padla v šesti seriji. Mitja Viler, ki je pred kratkim v Maribor prišel prav iz Kopra, je streljal čez vrata, Davor Bubanja pa je bil uspešen in "kanarčkom" zagotovil prvo tovrstno lovoriko. Koprčane v torek v Zagrebu čaka prva tekma 2. predkroga Lige prvakov proti Dinamu.
11-metrovke: Volaš, Bačinovič (Hasič brani), Mertelj, Tavares, Mezga, Viler (čez vrata); Brulc, Polovanec, Handanagič (Pridigar brani), Hadžič, Hasič, Bubanja.
V odebeljenem tisku so uspešni izvajalci 11-metrovk.

Pobuda Kopra
V prvem polčasu so imeli več od igre Koprčani. Najlepšo priložnost si je v 34. minuti pripravil Danijel Marčeta, ki je z desne strani meril v daljši kot in le za malo zgrešil. V 42. minuti je poskušal domačega vratarja Marka Pridigarja z zunanjim delom stopala presenetiti Miran Pavlin, a je bil tudi on premalo natančen.
Sodnik Darko Čeferin se v 38. minuti ob padcu Mitje Brulca v kazenskem prostoru ni odločil za enajstmetrovko, čeprav je televizijski posnetek pokazal, da ga je podrl Aleš Mertelj.
Mariborčani so najbolj obetavno akcijo izpeljali prek Marcosa Tavaresa, ki je z leve strani lepo podal do Tomislava Pavličića, vendar je ta slabo zadel žogo in jo poslal na tribuno.
Dobri obrambi obeh vratarjev
V drugem polčasu so bili sprva bolj nevarni vijoličasti in so si priigrali nekaj polpriložnosti, vendar so v končnici tekme znova pritisnili gostje. Najbolj nevaren strel je v 87. minuti sprožil Davor Bubanja, a se je Pridigar izkazal z lepo obrambo. Na drugi strani je bil Ermin Hasič na mestu po strelu Tavaresa z glavo. Žoga se je pozneje celo znašla v mreži, a je sodnik zaradi prekrška zadetek razveljavil.
Nekaj nevarnih strelov tudi v podaljšku
V podaljšku je najprej zapretil Andraž Struna, ki je v 94. minuti meril za las mimo desne vratnice. Štiri minute pozneje je poskušal Mertelj, toda žoga prav tako ni našla poti v mrežo. V 114. minuti je Dalibor Volaš najprej iz ugodnega položaja streljal naravnost v Hasiča, takoj zatem pa je Pavlin ustrelil malo mimo leve vratnice.

V lanskem superpokalu je Maribor po podaljšku s 3:2 ugnal Interblock.

Superpokal:
MARIBOR - LUKA KOPER 4:5 (0:0, 0:0) - po 11-metrovkah
2.000 gledalcev
11-metrovke: Volaš, Bačinovič (Hasič brani), Mertelj, Tavares, Mezga, Viler (čez vrata); Brulc, Polovanec, Handanagič (Pridigar brani), Hadžič, Hasič, Bubanja.

Maribor: Pridigar, Mejač, Andželkovič, Rajčevič, Viler, Mertelj, Bačinovič, Pavličić (55./Cvijanovič), Jelič (55./Mezga), Bunderla (72./Volaš), Tavares.

Koper: Hasič, An. Struna, Handanagič, Polovanec, Karič (77./Hadžič), Marčeta (77./Jelenič), N. Kovačevič (86./Guberac), Sesar, Bubanja, Pavlin, Brulc.

Sodnik: Darko Čeferin