Keylor Navas je z Realom trikrat osvojil Ligo prvakov. Foto: Reuters
Keylor Navas je z Realom trikrat osvojil Ligo prvakov. Foto: Reuters

32-letni Kostaričan se je od soigralcev pri kraljevem klubu poslovil v garderobi po nedeljskem remiju proti Villarrealu (2:2), ki ga je spremljal s klopi za rezervne igralce. Podpisal je štiriletno pogodbo. Kot piše Marca, bodo francoski prvaki zanj odšteli 15 milijonov evrov, poleg odškodnine pa bo v špansko prestolnico na enoletno posojo odšel še Areola, ki bo zasedel mesto rezervnega vratarja za Thibautom Courtoisom.

Keylor Navas je pred prihodom k Realu branil mrežo Levanteja, še prej pa je bil član Albaceteja in Saprisse. Po prihodu Courtoisa v Madrid, je mesto prvega vratarja pripadlo Belgijcu. 26-letni Areola ima že izkušnje s Španijo, saj ga je PSG za eno leto že posodil Villarrealu. Predtem je bil Parižan posojen še Lensu in Bastii. PSG si je predtem že od Seville izposodil tudi španskega vratarja Sergia Rica.

Barcelona se je medtem dogovorila s Celto Vigo za posojo Rafinhe. 26-letni Brazilec – otrok Barce – je v klubu iz Galicije, kjer je igral tudi njegov oče Mazinho, že preživel eno sezono na posoji, Katalonci pa so ga posodili vmes tudi milanskemu Interju. Rafinha je z Barcelono pogodbo, ki bi se mu iztekla po tej sezoni, podaljšal do leta 2021, eno leto pa bo zdaj torej igral za Celto.

Mhitarjan in Kalinić k Romi

Roma se je z Arsenalom dogovorila za posojo 30-letnega kapetana armenske reprezentance Henriha Mhitarjana, po letu dni pa ga bo klub iz italijanske prestolnice lahko odkupil. K topničarjem se je preselil leta 2018, potem ko je dve leti odigral pri Manchester Unitedu. Pred tem je bil ofenzivni vezist član Borussie, uveljavil pa se je pri Šahtarju.

Roma si je od madridskega Atletica izposodila hrvaškega napadalca Nikolo Kalinića. 31-letnega nogometaša bo lahko po sezoni odkupila za osem milijonov evrov. Kalinić je v Italiji že igral za Fiorentino in Milan, ki ga je lani poleti za 14,5 milijona evrov prodal Atleticu. V dresu španskega kluba je na 24 tekmah dosegel le en zadetek.

Romo zapušča Patrik Schick, ki ga je za eno sezono posodila Leipzigu. Nemški klub bo v Rim nakazal 3,4 milijona evrov in morebitne bonuse, po sezoni pa ga lahko odkupi za 29 milijonov evrov. 23-letni češki napadalec je v italijansko glavno mesto prišel poleti 2017, odigral je 57 tekem in osemkrat zatresel mrežo.

Henrih Mhitarjan se je ob koncu pretekle sezone znašel v središču pozornosti, ko zaradi spora Armenije in Azerbajdžana glede pokrajine Gorski Karabah ni mogel zaigrati v finalu Evropske lige. Novica o njegovem neigranju zaradi nezmožnosti zagotovitve ustrezne varnosti je takrat razburila nogometno javnost, kritike pa so letele večinoma na Uefo in njen izbor prireditelja finala. Foto: EPA
Henrih Mhitarjan se je ob koncu pretekle sezone znašel v središču pozornosti, ko zaradi spora Armenije in Azerbajdžana glede pokrajine Gorski Karabah ni mogel zaigrati v finalu Evropske lige. Novica o njegovem neigranju zaradi nezmožnosti zagotovitve ustrezne varnosti je takrat razburila nogometno javnost, kritike pa so letele večinoma na Uefo in njen izbor prireditelja finala. Foto: EPA

Na posojo v Italijo prihaja tudi 25-letni hrvaški napadalec Ante Rebić, ki bo oblekel dres Milana. Rossonerom se bo pridružil za dve sezoni, medtem pa se iz lombardijske prestolnice v Frankfurt seli portugalski reprezentant Andre Silva, je potrdil športni direktor Eintrachta Fredi Bobić. "Kluba sta se dogovorila. Ante je na poti v Milano ... Silva je že pri nas na zdravniškem pregledu. Gre za drugačnega igralca, kot je Rebić, vendar gre za vrhunskega igralca. Zaigrati v Serie A je bila velika želja Rebića, in to smo mu omogočili," je povedal nekdanji nemški reprezentant slovenskih korenin.

Španski napadalec Fernando Llorente, ki je zadnji dve sezoni igral za Tottenham, bo kariero nadaljeval pri Napoliju. Bask je s klubom iz Kampanje kot prost igralec podpisal dveletno pogodbo. 34-letni nogometaš že ima izkušnje v Serie A, potem ko je dolgo nosil dres Atletica iz Bilbaa, je med letoma 2013 in 2015 igral za Juventus in s torinskim klubom osvojil dva scudetta. Na kratko je nato oblekel dres Seville, s katero je zmagal v Evropski ligi, in Swanseaja, preden je zaigral za Tottenham. S Španijo je postal svetovni in evropski prvak.

Kjaer prihaja v Bergamo

Atalanti je Sevilla do konca sezone posodila izkušenega danskega branilca Simona Kjaerja, poročajo italijanski mediji. 30-letni Kjaer, ki bo zapolnil vrzel po hitrem odhodu Slovaka Martina Škrtela, v Italiji je že igral za Palermo in Romo, je za dansko izbrano vrsto zbral 89 nastopov. Kjaer je sicer tretja Atalantina poletna okrepitev po Luisu Murielu in Guilhermeju Arani.

Novo okrepitev je dobila tudi Fiorentina, ki je za 14 milijonov evrov pripeljala 22-letnega napadalca Pedra iz Fluminenseja. V Firencah pa pričakujejo še 27-letnega alžirskega krilnega igralca Rachida Ghezzala, člana angleškega Leicester Cityja, ki bo posojen v Toskano.