Mišo Brečko meni, da  se po takšnem porazu ne bo lahko pobrati. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Mišo Brečko meni, da se po takšnem porazu ne bo lahko pobrati. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Tim Matavž
Tim Matavž verjame, da je Italijane z močno voljo in agresivnostjo mogoče presenetiti. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Poraz je bil hud udarec za Kekovo vrsto. Le kdo bi pričakoval, da bi se lahko Estonci po junijskih porazih v Italiji (0:3) in na Ferskih otokih (0:2) znova vključili v boj za uvrstitev na evropsko prvenstvo? Poleg tega so tudi avgusta na prijateljski tekmi v Carigradu izgubili visoko z 0:3.
In čeprav so med drugim marca v Talinu na prijateljski tekmi z 2:0 premagali Urugvaj, štiri dni pozneje pa odščipnili točko Srbom (1:1), jih v Sloveniji do sinoči nihče ni jemal preveč resno. Hladna prha je prišla v res neprijetnem trenutku ... Povrhu vsega bo moral Samir Handanović zaradi drugega rumenega kartona izpustiti torkovo gostovanje v Firencah proti Italiji.
Izjave po tekmi

Tim Matavž: "Prvi polčas smo odigrali malo slabše, v drugem je bilo že precej bolje. Ustvarili smo si več priložnosti, a nismo zadeli. Premalo smo bili zbrani v zaključku akcij. Estonci so bili dobro postavljeni v obrambi, znajo se postaviti, dobili so veliko skokov. Na tej tekmi smo vsekakor načrtovali zmago, na naslednjih dveh tekmah pa zdaj res moramo osvojiti vseh šest točk. V Italiji bomo morali precej bolje igrati, oni so svetovna velesila. Težko bo igrati proti njim, a z močno voljo in agresivnostjo bi se jih dalo presenetiti. Novi žvižgi s tribun? Kot sem rekel že po tekmi proti Belgiji: gledalci pridejo na tekmo, kaj bodo počeli na tribuni, pa je njihova osebna odločitev."

Dare Vršič:
"Gol nas je dvignil, a nas je njihov zadetek hitro presekal. Njihov drugi gol nam je v glavah uničil sanje, da bi nam uspel popoln preobrat. Zmanjkalo nam je tudi nekaj sreče, saj smo imeli priložnosti tudi za 2:2. Zavedali smo se, da ima Estonija dobro ekipo, in verjamem, da bo že proti Italijanom veliko bolje. Zelo dobro so se gibali na sredini igrišča, kjer so imeli pet igralcev, mi pa štiri. Ta igralec več nam je onemogočal priti do večjega števila priložnosti v prvem polčasu. V drugem delu je bilo bolje. Zdaj nimamo več česa izgubiti. V podobnem položaju je bila tokrat Estonija. Dvigniti moramo glave, sposobni smo zmagati v Firencah. Nismo še izpadli, v igri je še šest točk. Kako je bilo po dolgem času znova odigrati nekaj več minut v reprezentanci? Sem profesionalec in moram se znajti, ko dobim priložnost."

Mišo Brečko:
"Zelo smo si poslabšali položaj v skupini, tu ni kaj olepševati. Vedeli smo, da ne bo lahka tekma, a bili smo preslabi, od prvega do zadnjega, sploh v prvem polčasu. Krivi smo vsi. To so težke tekme, ki jih enostavno moraš dobiti. Nam ni uspelo. Ob koncu smo poskušali z dolgimi podajami, saj ti, ko ti igra ne steče, drugega ne preostane. Vendar je bil to slab odgovor na njihov bunker. Poraz je hud udarec za nas. Toda ko je najtežje, je treba dati glave gor. Dokler imamo še možnosti, moramo dati vse od sebe. Vsakogar se da premagati, ampak najprej se moramo pobrati po tej tekmi. Ne bo lahko."

Nejc Pečnik: "Začeli smo slabo, nismo si priigrali nobene priložnosti. V prvem polčasu so Estonci zadeli iz prve priložnosti z enajstmetrovke. Razočaranje je veliko, a čez tri dni je tekma v Italiji. Če so nas presenetili Estonci, lahko tudi mi presenetimo Italijane. Na koncu se seštevajo točke. Nekaj stvari bo treba spremeniti. Na najtežjih tekmah smo velikokrat pokazali dobro igro, zato lahko presenetimo v Firencah in se vrnemo v igro. Najprej bomo prespali ta poraz, nato pa nam bo selektor dal navodila za naprej."