Austria je lani julija  gostovala v Ljubljani, letos pa ne bo tekmovala v Evropi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Austria je lani julija gostovala v Ljubljani, letos pa ne bo tekmovala v Evropi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

46-letni strokovnjak, ki je bil pred sedmimi leti v Austrii pomočnik trenerja, je nazadnje vodil graški GAK in Wiener Neustadt. S slednjim je bil letos v avstrijskem prvenstvu deveti. Podpisal je dveletno pogodbo, delati pa bo začel 11. junija, ko se bodo vijoličasti zbrali na pripravah.
V letošnji sezoni sta bila trenerja Austrie, ki je v domačem prvenstvu zasedla četrto mesto in se ni uvrstila v evropska tekmovanja, Karl Daxbacher in Ivica Vastić.
Bešiktaš izključen iz Evropske lige
Evropska nogometna zveza je po pregledu finančnih računov za leto 2011 iz svojih tekmovanj za leto dni izključila 13-kratnega turškega prvaka Bešiktaš, hkrati pa ga kaznovala s plačilom 200.000 evrov.
"Bešiktaš je kršil pravila finančnega fair playa," so zapisali pri Uefi, predsednik kluba Fikret Orman pa je že napovedal pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (CAS), čeprav ne verjame, da bi to lahko razsodilo v njihovo korist. Brez Evrope je ostal še en klub, ki bi moral igrati v kvalifikacijah za Evropsko ligo - Bursaspor.

Kobiašviliju grozi enoletna prepoved igranja
Nogometašu Herthe Levanu Kobiašviliju grozi enoletna prepoved igranja. To ostro kazen je zahtevala nemška nogometna zveza (DFB), ker je Gruzijec na dodatni kvalifikacijski tekmi za obstanek v Bundesligi proti Fortuni iz Düsseldorfa udaril glavnega sodnika Wolfganga Starka. DFB bo dokončno odločitev o tem sprejel v četrtek.