Pri BBC-ju že razmišljajo o polfinalu z Brazilijo. Na SP-ju leta 2002 je Ronaldinho s približno 40 metrov matiral Davida Seamana. Foto: EPA
Pri BBC-ju že razmišljajo o polfinalu z Brazilijo. Na SP-ju leta 2002 je Ronaldinho s približno 40 metrov matiral Davida Seamana. Foto: EPA
Slovenija, Slovaška
Stara zgodba - saj veste, Slovenija in Slovaška. Pri Telegraphu so takole v sliki predstavili slovensko nogometno reprezentanco, ki pa je seveda slovaška. Kliknite na sliko. Foto: Telegraph/AP
Paul Merson
Za Paula Mersona le prvo mesto Anglije pomeni, da imajo realne možnosti za naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Boštjan Cesar, Wayne Rooney
Boštjan Cesar in Wayne Rooney: ju junija čaka še en nepozaben dvoboj? Foto: Reuters
Donovan: O Alžiriji ne vem veliko, o Sloveniji še manj

Urednik pri slovitem BBC-ju Phil McNultyv svojem blogu piše: "V osmini finala nas čaka nekdo iz skupine D, ki jo sestavljajo Nemčija, Gana, Avstralija in Srbija. V četrtfinalu se lahko srečamo s Francijo, ki ni več tisto, kar je bila pred leti, za nameček pa se je v JAR uvrstila z ogromno sreče. Stvar se lahko zakomplicira v polfinalu, kjer lahko naletimo na Brazilijo."

Upreti se prepričanju, da do osmine finala vodi rdeča preproga
McNulty je opisal razmerja moči v skupini C takole: "Dobili smo dve reprezentanci, ki sta se na SP uvrstili prek dodatnih kvalifikacij, kar pomeni, da smo imeli veliko sreče." Najbrž bi se angleški mediji vedli povsem drugače, če bi v istih dodatnih kvalifikacijah napredovala Rusija (ki je Angliji že grenila življenje), in Egipt, ki je aktualni afriški prvak. "Angleška nogometna reprezentanca ne sme misliti, da je njena pot do osmine finala položena z rdečo preprogo," kljub vsemu opozarja McNulty.

Sky: "Za Anglijo zdaj ne sme biti izgovora"
Podobnih misli je tudi strokovnjak medijske hiše Sky Paul Merson: "Fabio Capello si ne bi mogel želeti boljšega žreba. Za Anglijo zdaj ne sme biti nobenega izgovora. Če ne bodo zmagali v svoji predtekmovalni skupini, prav gotovo ne bodo postali svetovni prvaki, to je gotovo. Če ne bodo premagali Slovenije in Alžirije, ne smemo pričakovati, da bi se zoperstavili Braziliji, Italiji ali Španiji."

Merson: "Naprej še ZDA"
"Pričakujem, da bomo v svoji skupini zlahka prvi. Slovenija je v dodatnih kvalifikacijah resda izločila Rusijo, a vseeno menim, da je to lahek žreb. Pričakujem, da bodo napredovale še ZDA, ki so gotovo tudi zadovoljne z žrebom. Dobre volje so najbrž tudi v Alžiriji in Sloveniji, kjer prvo mesto najbrž pripisujejo Angliji, sami pa se vidijo v boju za drugo mesto," je še zapisal nekdanji nogometaš Arsenala in Aston Ville.

Guardian: "Rooney pri Slovencih ni priljubljen"
Pri The Guardianu so si že pred žrebom želeli Alžirije in Slovenije. Po žrebu so veliko pisali o Waynu Rooneyju, ki naj bi bil pri slovenskih nogometaših močno nepriljubljen, saj naj bi na prijateljski tekmi septembra v Londonu s teatralnim padcem izsilil enajstmetrovko. Tako citirajo Boštjana Cesarja, ki je za TV Slovenija povedal: "To je zame dodatna motivacija, saj vsi vemo, da me je Rooney v tisti akciji želel namerno poškodovati. Moralo bi ga biti sram. V JAR-u ga bomo skušali zaustaviti."

Zahovič: "Angleži polni ega"
Isti medij citira še Zlatka Zahoviča, ki je Anglijo opisal takole: "Zame Angleži niso favoriti. So ekipa številnih zvezdnikov, ki so polni ega. Skupaj ne morejo biti en mesec in pol, ne da bi prišlo do trenj."

Independent: "Namesto zvezd moštveni duh"
Pri Independentu prav tako citirajo Zahoviča, omenjajo pa tudi, da je bil Fabio Capello rojen le nekaj kilometrov proč od slovensko-italijanske meje. V moštvu Matjaža Keka resda ni velikih zvezd, zato pa jih krasi moštveni duh. Kot glavnega igralca izpostavljajo Roberta Korena, a menijo, da se Slovenija zaradi pomanjkanja izkušenj ne bo prebila iz skupinskega dela.

Times: "Presenečajo velike"
"Slovenija je pogosto presenečala velike reprezentance," o slovenski izbrani vrsti pišejo pri Timesu. Kot glavna orožja navajajo dobrega vratarja Samirja Handanoviča (le nizozemska reprezentanca je v evropskih kvalifikacijah prejela manj zadetkov), branilca Cesarja in vezista Korena. Prav tako kot drugi pa Sloveniji ne pripisujejo veliko možnosti za napredovanje.

ESPN: "Anglija in ZDA bodo zlahka napredovale"
Ameriški mediji pričakovano ne pišejo veliko o petkovem žrebu. V ospredju je ameriški nogomet, saj je pred 32 ekipami ključni del rednega dela sezone. Še najbolj so se razpisali pri vodilnem športnem spletnem mediju ESPN-u, kjer napovedujejo, da bodo v osmino finala zlahka napredovale Anglija in ZDA. Sloveniji napovedujejo, da se bo borila, a se ne bo mogla izogniti zadnjemu mestu. Možnost presenečenja skoraj povsem izključujejo, saj je za Kekove fante "uspeh že, da so se sploh uvrstili na SP".

Donovan: O Alžiriji ne vem veliko, o Sloveniji še manj