Boštjan Cesar igra v Chievu od poletja 2010. Foto: Reuters
Boštjan Cesar igra v Chievu od poletja 2010. Foto: Reuters
Craig Mackail-Smith in Marko Šuler
Marko Šuler je imel smolo, da je poleti v Legio prišel na željo trenerja, ki je kmalu po njegovem prihodu izgubil službo. Zdajšnji trener pa na Korošca resno ne računa. Foto: Reuters
Rene Krhin
Reneja Krhina bomo tudi v nadaljevanju sezone spremljali v dresu Bologne. Foto: EPA
Josip Iličić
Josip Iličić se bo s soigralci bojeval za obstanek Palerma v Serie A, v kateri je Kranjčan v tej sezoni zadel petkrat. Nazadnje v nedeljo v Cagliariju (1:1). Foto: EPA

Pred prijateljsko tekmo proti Bosni in Hercegovini v sredo se torej nikomur od reprezentantov ne bo treba ukvarjati s selitvijo. Se je pa za določene posameznike vseeno nekoliko spremenila perspektiva v klubih.
Samirju Handanoviću bo pri Interju po novem "hrbet čuval" 28-letni Argentinec Juan Pablo Carrizo (ima tudi nekaj reprezentančnih izkušenj), za katerega so evropski prvaki izpred treh let Laziu odšteli 250.000 evrov. Carrizo je imel pri sinjemodrih status tretjega vratarja in je tako pobiral le drobtinice. Lani so ga v drugem delu sezone posodili v Catanio.

Korak nazaj za Belca
Prihod Carriza seveda v neprijeten položaj postavlja Vida Belca, ki je po poškodbi Luce Castellazzija letos dobil nekaj priložnosti v Evropski ligi, zdaj pa bo znova tretji vratar. Ugibalo se je, ali bo 22-letni Mariborčan morda odšel na posojo v drugoligaša Ceseno, a naposled je ostal v Milanu.

Sampdorii ni uspelo zvabiti Cesarja
V Italiji so se včeraj, na zadnji dan prestopnega roka, pojavile govorice, da je Boštjan Cesar na pragu prestopa v nekdanji Katančev klub Sampdorio. Ta naj bi Chievu v zameno prepustila švicarskega branilca Jonathana Rossinija. Cesarja naj bi si zaželel trener Sampdorie Delio Rossi, ki ima bogate izkušnje z vodenjem Slovencev pri Palermu. Toda občasni kapetan slovenske reprezentance ostaja v Veroni, tako kot Bojan Jokić. Oba sta v soboto dobro odigrala ob zmagi v Rimu nad Laziem (0:1) in bržkone utrdila svoj položaj v ekipi.

Šuler še naprej član Legie
Kljub drugačnim napovedim kluba ni zamenjal niti Marko Šuler. Imel je zanimivo ponudbo iz Kitajske, a je zaradi netransparentnosti ni sprejel. Korošec, ki ima pogodbo z Legio iz Varšave do junija 2015, bi lahko Poljake do konca januarja zapustil brez odškodnine, ker je ob neigranju za zdajšnji klub predrag, toda to se ni zgodilo. Zdaj mu ne preostane drugega, kot da si vseeno poskuša izboriti večji "kolač" pri trenutno vodilni ekipi poljskega prvenstva. Vedel je, da se lahko zgodi tudi ta scenarij, in ne obupuje.

Krhin brez vrnitve na San Siro
Veliko se je zadnje dni špekuliralo tudi o vrnitvi Reneja Krhina v Inter. Črno-modri so namreč v nedeljo zaradi poškodbe ahilove tetive ostali brez Belgijca Gabyja Mudingayija, še lani Krhinovega soigralca v Bologni. Ob koncu prestopnega roka izjemno aktivni Milančani pa se vendarle niso odločili, da v staro jato potegnejo mladega Štajerca. Iz Stuttgarta so pripeljali srbskega reprezentanta Zdravka Kuzmanovića, vezno vrsto pa je okrepil tudi nadarjeni 18-letni Hrvat Mateo Kovačić, ki se ga je v domovini prijel nadimek "hrvaški Messi".

Novaković nazaj na Japonsko
Sploh največ je na Apeninskem polotoku januarja trgoval Palermo, vendar v številne zamenjave niso bili vključeni Slovenci. Josip Iličić in Jasmin Kurtić (želel ga je Chievo) bosta tudi v nadaljevanju sezone brcala žogo na Siciliji, Armin Bačinović pa kljub domnevnemu zanimanju Torina na posoji pri drugoligašu Hellasu iz Verone.

Tudi med napadalci (pričakovano) ni bilo sprememb klubskih okolij. Zlatko Dedić bo morda odšel čez pol leta, ko mu bo potekla pogodba z Bochumom. Milivoje Novaković bo še naprej - do konca leta 2013 - kot posojeni nogometaš Kölna igral za Omijo Ardidžo na Japonskem in veliko vprašanje je, ali bo Katanec nanj resnično računal tudi v reprezentanci.

Šišić v drugo ligo, N. Čeh v Vietnam
Od preostalih slovenskih legionarjev je za najzanimivejšo novico poskrbel Mirnes Šišić, ki se je po prekinitvi pogodbe z OFI-jem s Krete preselil v grškega drugoligaša Panetolikos iz mesta Agrinio na zahodu države. Etien Velikonja ostaja v Cardiff Cityju, kjer v zadnjem času pridno trese mreže za rezervno ekipo.
Še to: nekdanji reprezentant Nastja Čeh, ki je v soboto dopolnil 35 let, bo kariero nadaljeval v Vietnamu pri klubu Thanh Hoa, kamor se seli iz indonezijskega Medana.