Gledalci v Ljudskem vrtu niso videli zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Gledalci v Ljudskem vrtu niso videli zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

Na večnem derbiju med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu ni bilo golov, je pa sobotni večer v Mariboru minil v dobrem navijaškem vzdušju. Ljubljanska navijaška skupina Green Dragons je 33. rojstni dan praznovala kar na pobočju Kalvarije, v obračunu večnih tekmecev pa Maribor in Olimpija nista navdušila. "Ni bil vrhunski derbi, je bil pa eden boljših v zadnjem obdobju. Izstopala je boleča nesposobnost doseganja zadetkov na tem derbiju z obeh strani. Da sta bila vratarja Jug in Vidmar na koncu morda celo najboljša posameznika, pove veliko," je povedal Jože Pepevnik in dodal: "Za Maribor je skrb vzbujajoče to, da že osmič zapored ni premagal Olimpije v Ljudskem vrtu, kljub temu da Ljubljančani niso imeli na igrišču svojih najboljših posameznikov in so igrali s kar nekaj najstniki."

Sorodna novica Derbi brez golov in presežkov, Maribor ni unovčil Olimpijinih težav

Kulisa boljša kot igra
Skupaj s Pepevnikom je bil na komentatorskem mestu Vala 202 v Ljudskem vrtu tudi Marko Cirman: "Derbi dober zaradi kulise, ne toliko zaradi igre. Dodana vrednost rivalstvu je bil tudi prihod Zlatka Zahovića. Skrbi nas lahko slaba igra Maribora in Olimpije, skrbi nas lahko, da sta kluba derbi pričakala na tretjem in četrtem mestu. Pravičen remi, škoda, ker ni bilo golov." Ko se bo zdajšnji predsednik Olimpije Milan Mandarić vrnil iz Združenih držav Amerike, naj bi ljubljanski klub tudi uradno dobil novega lastnika. To bo poslovnež Adam Delius, ki naj bi po vse glasnejših govoricah zamenjal tudi zdajšnjega glavnega trenerja Sava Miloševića.

Sorodna novica Zadetek Kousa prisilil Tottenham v popolno mobilizacijo

Mura je prisilila Tottenham v menjave
Lanski prvak Mura je v četrtek še 22 minut pred koncem proti Tottenhamu v 2. krogu Konferenčne lige zaostajala za en gol, potem ko so v igro vstopili Kane, Son in Lucas Moura, pa izgubila s 5:1. Na modernem stadionu na severu Londona je tekmo spremljal Marko Cirman in po koncu tekme razmišljal: "Videlo se je, da si je Mura želela igrati, ampak na tej ravni je to proti tako kakovostnemu tekmecu to nemogoče. Tu odločajo sekunde pri sprejemu in oddaji žoge. Zamuda pri teh prvinah je v evropskem merilu takoj kaznovana, v slovenskem prvenstvu pa je praktično neopazna. Mura se ni ustrašila izziva, ne moremo reči, da je bil Tottenham za štiri razrede ali pa gole boljši od črno-belih, je pa res, da so malenkosti na tako visoki ravni odločilne. Mura je lahko ponosna, da je moral trener angleškega moštva v igro poslati svoje najboljše posameznike, saj je dokazala, da ni premagljiva kar tako z levo roko. Vsak klub ima svoje avtomatizme. Razlika je le ta, da je Tottenhamov avtomatizem v peti, Murin pa v drugi prestavi." Mura bo tekmo prihodnjega, 3. kroga konferenčne lige odigrala 21. oktobra, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval francoski Rennes.

Sorodna novica Kek pred Malto in Rusijo: Popravnih izpitov več ni. Štejejo le točke.

Slovenija po polomu v Splitu najprej na Malti
Slovenska reprezentanca bo morala popraviti vtis, predvsem pa odnos pred dvema zelo pomembnima tekmama v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju prihodnje leto. Selektor Matjaž Kek je vpoklical povratnika po poškodbi Benjamina Verbiča in tri novince Timija Maxa Elšnika, Žana Kolmaniča in Žana Krničnika. Pred potovanjem na Malto Boštjan Janežič: "Selektor ima glavno besedo. Če je pripravljen na večje spremembe, bi to lahko nakazal s seznamom, pa tega ni ravno kaj prida spreminjal. Bolj se je zatekal k pogovorom, spodbudi, motivaciji kot pa k iskanju drugih značajev. Kar prevečkrat se mi zdi, da odpadajo nogometaši, ki so bili pred nedavnim v izbrani vrsti. Ni Boharja, Koutra, Petroviča. Kek v iskanju avtomatizmov posega po spremembah. Igralci so spet močni z besedami, tudi časa imajo nekaj več, a kaj ko Sloveniji na gostovanjih manjka volje in poguma."

Aljaž Golčer je o slišanih govoricah o podaljšanju pogodbe selektorju povedal: "Če imaš namen nadaljevati z istim selektorjem, je to najboljši trenutek, da pokažeš neko podporo, da to ni projekt, ki je vezan na eno slabo tekmo, en slab rezultat. Če je ta odločitev padla že pred tisto tekmo s Hrvaško, je čisto nepomembno, kdaj ta potrditev pride. Ne preseneča me morebitno podaljšanje pogodbe. Glede na rotacijo selektorjev v zadnjem desetletju ni bilo veliko imen, ki so se povezovala s to službo. Niti ne tujih, pri domačih pa je bil do kandidatov vedno tak odnos, da premladega selektorja ni mogoče najbolj smotrno postaviti zaradi pomanjkanja izkušenj. Če pa se išče uveljavljen in izkušen trener, prav veliko imen tudi ni."

Omizje je izpostavilo tudi (presenetljive) spodrsljaje klubov v najmočnejših ligah, ki so se zgodili prejšnji konec tedna. Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta (kliknite na spodnjo sliko).

Žoga je okrogla