Diego Simeone bo z Atleticom v Torinu branil lepo prednost s prve tekme. Foto: Reuters
Diego Simeone bo z Atleticom v Torinu branil lepo prednost s prve tekme. Foto: Reuters

Tako bo argentinski strokovnjak lahko vodil Jana Oblaka in soigralce na povratnem obračunu, ki bo prihodnji teden v Torinu. Simeone se je po zadetku Joseja Gimeneza v 78. minuti prve tekme obrnil proti navijačem in se prijel za genitalije.

"To pomeni, da imamo 'jajca'. To, da sem v igro dal Diega Costo in Kokeja, ki sta bila kar nekaj časa zunaj pogona, kaže, da imam 'jajca'. Želel sem pokazati navijačem, kaj čutim," je dejal Simeone. Uefa je za to gesto Cholo kaznovala s plačilom 20.000 evrov.

Težave Reala s poškodbami
Real iz Madrida ima medtem poleg rezultatskih tudi težave s poškodbami. Po tednu, ko je dvakrat doma klonil pred Barcelono in ga je na Santiago Bernabeuu iz Lige prvakov izločil še Ajax, je ostal brez Danija Carvajala, Lucasa Vazqueza in Viniciusa Juniorja. Vsi trije so se poškodovali proti Amsterdamčanom. Medtem ko imata Španca težave s stegensko mišico, zaradi česar bosta odsotna približno mesec, pa ima brazilski mladenič poškodovan gleženj in ga čakata dva meseca okrevanja.

Ajax je končal pot kraljevega kluba v Ligi prvakov, Barca ga je izločila v kraljevem pokalu, po zmagi v Madridu pa imajo Katalonci pred velikimi tekmeci v La ligi že 12 točk naskoka. Hkrati imajo tudi boljši medsebojni izid. Do konca španskega prvenstva, kjer Barcelona tudi brani naslov, je le še 12 krogov, Real pa je tretji, saj je pet točk pred njim tudi Atletico.