Junior Vincius in soigralci so 1. marca ugnali Barcelono z 2:0, vendar trenutno zaostajajo dve točki za Katalonci. Foto: Reuters
Junior Vincius in soigralci so 1. marca ugnali Barcelono z 2:0, vendar trenutno zaostajajo dve točki za Katalonci. Foto: Reuters

"Med drugim bo moralo biti vse, kar služi za igro, sterilizirano pred tekmo, med polčasom in po dvoboju, tudi igrišče in žoge. Pa tudi igralci bodo drugače pristopali do igre," je povedal za El Pais.

Po njegovem mnenju se bodo morale ekipe pripraviti na drugačne strategije obrambe in napada ter se prilagoditi protokolom za zajezitev pandemije novega koronavirusa, ki se bodo zahtevali za ponoven začetek tekmovanj.

"Na začetku igralci zagotovo ne bodo pristopali do drugih z istim osebnim stikom kot prej. Videli bomo neki drugačen nogomet. Med drugim gotovo ne bo toliko držanja v kazenskem prostoru po kotih, kot je bilo prej," je poudaril Ramos.

Vsaka napoved o nadaljevanju je prehitra
Španski minister za zdravje Salvador Illa je na današnji novinarski konferenci povedal, da španske nogometne zelenice mogoče ne bodo zaživele do poletja, in dodal, da je vsaka napoved, kdaj se bo špansko prvenstvo začelo, trenutno prehitra.

Španci bodo od naslednjega konca tedna lahko znova zapustili stanovanja za razgibavanje na prostem in za sprehode, je napovedal premier Pedro Sanchez. Od razglasitve karantene zaradi novega koronavirusa 14. marca ne smejo zapuščati stanovanj, razen na hitro za nakup življenjskih potrebščin ali obisk zdravnika.

Do konca La lige je še enajst krogov, Barcelona pa ima na vrhu lestvice dve točki naskoka pred madridskim Realom.