Pred desetimi leti se je Žilina v skupinskem delu Lige prvakov srečala tudi s Chelseajem. Foto: EPA
Pred desetimi leti se je Žilina v skupinskem delu Lige prvakov srečala tudi s Chelseajem. Foto: EPA

Vodstvo sedemkratnega slovaškega prvaka je sporočilo, da jim v klubu ni uspelo skleniti dogovora z igralci za znižanje plač, začetek stečajnega postopka pa so utemeljili tudi s slabimi obeti na nogometni tržnici, saj se klub financira predvsem s prodajo igralcev.

Robert Boženik je pozimi za štiri milijone evrov prestopil v Feyenoord, vendar so do danes Slovaki prejeli le desetino zneska.

Vodstvo je igralcem že sporočilo, da se bodo njihove pogodbe predčasno končale 30. aprila, že zdaj pa si lahko začnejo iskati nove klube. Zadržati želijo vsaj mladinski pogon.

Na lestvici zaostaja le za Slovanom iz Bratislave
Žilina je zadnjo tekmo v ligi Fortuna odigrala 7. marca, ko je ugnala Sered s 3:0. Po 22 krogih je zasedala drugo mesto s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Slovanom iz Bratislave. Tretjeuvrščena Dunajska Streda ima že sedem točk manj od Žiline.

Pred sedmimi leti je izločila Olimpijo v drugem predkrogu Evropske lige
Tudi v evropskih tekmovanjih je Žilina dosegla nekaj odmevnih uspehov. Avgusta 2010 je izločila Slavijo iz Prage v zadnjem predkrogu Lige prvakov, nato pa v skupinskem delu izgubila vseh šest tekem. Chelsea, Marseille in Spartak iz Moskve so bili premočni tekmeci.

Julija 2013 je izločila Olimpijo v drugem predkrogu Evropske lige. V Stožicah so bili Ljubljančani boljši s 3:1, a to ni bilo dovolj, saj je povratno tekmo na stadionu pod Dubnom Žilina dobila z 2:0.