Rok Ovniček je bil trikrat natančen s sedmih metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Ovniček je bil trikrat natančen s sedmih metrov. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so bili zelo blizu pomembni točki v boju z evropskimi prvokategorniki iz Szegeda s štirimi Slovenci – Deanom Bombačem, Matejem Gabrom, Mariem Šoštaričem in Nikom Henigmanom.

Dean Bombač je eden izmed nosilcev igre Picka. Foto: www.alesfevzer.com
Dean Bombač je eden izmed nosilcev igre Picka. Foto: www.alesfevzer.com

Madžarom se ni uspelo odlepiti
Okoli 5.000 gledalcev je v uvodu spremljalo dinamično predstavo, gostitelji pa so bili na krilih Tilna Kodrina, ki je dosegel tri od štirih celjskih uvodnih golov, držali priključek. Gostje so v 12. minuti ušli na tri gole (5:8). William Accambray se je nato razigral, po izenačujočem zadetku Kristijana Bećirija za 11:11 pa je španski strateg na madžarski klopi Juan Carlos Pastor zahteval minuto odmora.

Celjani so v napadu dobro prebijali visok madžarski blok, številne rezerve pa so imeli v obrambi, vratarja Klemen Ferlin in Tomaž Panjtar sta v prvi polovici tekme zbrala skromni dve obrambi. Gostje so imeli ob odmoru prednost dveh golov (16:18).

V 38. minuti je Domen Makuc izenačil na 19:19, a štiri minute pozneje so jim gostje, ki so kaznovali vsako najmanjšo napako, znova ušli na 20:23. Gostitelji se niso predali. Ferlin je končno nanizal nekaj obramb, njegovi igralci v polju pa so po srčni predstavi v 49. minuti na najlepši mogoč način izkoristili prednost dveh igralcev več na igrišču in se jim po golu Roka Ovnička približali na gol zaostanka (24:25), dve minuti pozneje pa po protinapadu in zadetku Kristjana Horžena izenačili na 25:25.

V Zlatorogu se je zbralo okoli 5.000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Zlatorogu se je zbralo okoli 5.000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Maqueda odločil v končnici
V razburljivi končnici so se vrstile napake. Najprej se je zmaga nasmihala Celjanom, ki so v 57. minuti po golu Ovnička s sedmih metrov povedli s 27:26, načrte pa jim je v izdihljajih tekme pokvaril izkušeni Jorge Maqueda. Po njegovih treh golih je madžarska ekipa v Zlatorogu slavila z 29:28.

V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Accambray z osmimi goli, Ovniček jih je prispeval šest, Kodrin pa pet. V gostujoči zasedbi je Maqueda dosegel sedem zadetkov, od štirih slovenskih rokometašev v njenih vrstah pa je bil najučinkovitejši Bombač s petimi zadetki.

Ovniček: Sami smo si zakuhali ta poraz

Ocvirk: Pokopale so nas tehnične napake
"Pritiska ni bilo, saj so bili igralci iz Szegeda pred dvobojem absolutni favoriti. Naša edina želja je bila, da damo vse od sebe in se borimo do konca, kar smo tudi storili. V končnici tekme smo bili v dobrem položaju, v prelomnih trenutkih pa premalo zbrani, naredili smo tudi kakšno tehnično napako preveč," je poudaril trener Tomaž Ocvirk.

Tilen Kodrin je dodal: "Skozi celotno tekmo smo bili v zaostanku, a smo jih v zadnjih desetih minutah ujeli in celo povedli. V prelomnih trenutkih smo imeli nekaj prehitrih odločitev, padla nam je zbranost. Vse to je vodilo k zmagi madžarske ekipe v Zlatorogu. Škoda."

Gaber: Imeli smo tudi nekaj sreče
Precej boljše volje je bil Matej Gaber: "V Celje smo prišli po zmago, čeprav smo vedeli, da nas čaka zahteven obračun. V Zlatorogu je vedno težko igrati, to je dokazala tudi naša današnja tekma. Na koncu smo imeli tudi nekaj sreče, z novima točkama pa smo zelo zadovoljni. Celjanom želim veliko sreče na naslednjih dvobojih v Ligi prvakov."

Celjani so v sredo doživeli polom in na domačem igrišču izgubili proti Trebanjcem v Ligi NLB. V Zlatorogu so premagali Flensburg, Zagreb in Motor iz Zaporožja, z Nantesom pa so se razšli z neodločenim izidom.

Skupina B, 11. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PICK SZEGED
28:29 (16:18)

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 1, Jurečič, Razgor, Ovniček 6 (3), Marguč 1, Šarac 1, Nenadić, Accambray 8 (2), Kodrin 5, Horžen 2, Makuc 1, Anić, Bećiri 3.

Pick Szeged: Šego, Alilović, Maqueda 7, Kallman 2, Bodo 1, Sigurmannsson 4 (2), Cannelas 2, Henigman, Balogh 1, Blažević, Gaber, Šoštarič 2, Banhidi 4, Kasparek, Bombač 5, Žitnikov 1.

Sedemmetrovke: 5/7; 2/2.

Izključitve: 8; 18 minut.


ZAGREB - SKJERN
32:29 (15:14)
Potočnik 3 za Zagreb.
MOTOR ZAPOROŽJE - FLENSBURG
28:26 (10:12)
NANTES - PARIS SG
31:35 (15:18)

Vrstni red: PSG 20, Pick Szeged 17, Flensburg in Zagreb po 10, Nantes in Motor Zaporožje po 9, Celje Pivovarna Laško 7, Skjern 6 točk.


Skupina A, 11. krog:
RHEIN NECKAR LÖWEN - VARDAR
27:30 (12:16)

MONTPELLIER - MEŠKOV BREST
29:23 (15:11)
Kavtičnik 1; Razgor 2, Poteko 1.

VESZPREM - BARCELONA
29:26 (15:15)
Mačkovšek 3, Marguč 1; Dolenec 3.

KRISTIANSTAD - KIELCE
33:34 (15:16)
Janc 3 za Kielce.

Vrstni red: Barcelona 18, Vardar 15, Kielce in Veszprem 14, Rhein NL 12, Montpellier, Meškov Brest in Kristianstad po 5.