Celjanke hitijo že 15. naslovu državnih prvakinj naproti. Foto: www.alesfevzer.com
Celjanke hitijo že 15. naslovu državnih prvakinj naproti. Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarice Celja so do polčasa nabrale 12 točk prednosti (33:45), v tretji četrtini pa so prednost predvsem na račun natančnih metov za tri točke le še višale, do konca tega dela igre so prišle do +25 (43:68).

Tolikšna je bila prednost Celjank tudi ob vstopu v zadnjo četrtino, v kateri so Celjanke povedle z najvišjo prednostjo 39 točk (50:89), kar je bilo več kot dovolj za novo zmago v finalu.

Lejla Omerbašić je bila z 19 točkami prva strelka poraženk, pri zmagovalkah pa je bila najbolj razpoložena Chatrice Marie White z 22 točkami (10/15 za dve) in 18 skoki.

Izjavi po tekmi
Ernest Novak
, trener Triglava: "Razočaran sem, da smo v drugem polčasu razpadli kot ekipa, tega nisem pričakoval. Dejstvo je, da določenih stvari ne moremo izvajati, ker preprosto nismo sposobni. Ne govorim o dekletih ali da so one česar koli krive, ampak največja težava je, da smo razpadli kot ekipa in se nismo borili do konca. Na torkovi tekmi si želim predvsem, da Celjankam nudimo dostojen odpor in da se od sezone poslovimo z dvignjenimi glavami."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: "Čestitke moji ekipi za zasluženo zmago. Vesel sem, da so dekleta odzvala bolje kot na prvi tekmi in se prilagodila njihovi igri. Seveda serije še ni konec in želim maksimalno osredotočenost na torkovo tekmo. Vabim vse naše navijače, da nas pridejo podpret, in upam, da nam bo na domačem parketu uspelo osvojiti naslov državnih prvakov."

Tretja tekma bo na sporedu v torek ob 20. uri v Celju.

1. SKL
KONČNICA, finale

Druga tekma:
TRIGLAV - CINKARNA CELJE 0:2
60:95 ( 6:27, 17:18, 12:23, 15:27)
Omerbašić 19, Ristič 17, Abramovič in Kramžar po 6, Burgar in Jesenšek po 4, Perez in Šarić po 2; White 22 in 18 skokov, Krošelj 19, Bessard 18, Ocvirk 9, Debeljak, Delić in Friškovec po 7, Šantelj 6.

V krepkem tisku izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.