Antoine Griezmann ostaja član Atletico Madrida. Foto: Reuters
Antoine Griezmann ostaja član Atletico Madrida. Foto: Reuters

27-letnega nogometaša se je dolgo povezovalo z odhodom k Barceloni, ki naj bi bila pripravljena plačati njegovo odkupno klavzulo 100 milijonov evrov. Izvrstni napadalec o tem v zadnjem času ni želel govoriti, je pa francoski selektor Didier Deschamps povedal, da želi, da eden njegovih glavnih adutov svojo odločitev sporoči pred začetkom svetovnega prvenstva. Na novinarski konferenci pred dvema dnevoma odločitve še ni podal, zato pa je posnel dokumentarni film z naslovom Odločitev, ki prikazuje zadnje dva meseca, ko je sprejemal odločitev.

Predvajan je bil v četrtek zvečer. Kot pravijo nekateri španski mediji, naj bi se z Atleticom dogovoril za donosnejšo pogodbo. "Moji navijači, moja ekipa, moj dom," je zapisal na Twitter, v dokumentarnem filmu pa dejal, da je želja osvojitev Lige prvakov: "Klub si prizadeva, da bi pripeljal najboljše igralce. To pomeni razliko. Delajo vse, da bi znova zaigrali v finalu Lige prvakov, upamo, da prihodnje leto na domačem stadionu. Če Atletico kupi dobre igralce, lahko osvojimo Ligo prvakov in se vpišemo v klubsko zgodovino. Tu bi rad spisal zgodovino, pri Barceloni bi bil le eden izmed."

Za Atletico Griezmann igra od leta 2014, v tem času pa je za madridskega velikana dosegel 112 golov. S colchonerosi je letos osvojil Evropsko ligo, pred dvema letoma pa je klonil v finalu Lige prvakov. Pred tem je bil član Real Sociedada. Od leta 2014 igra tudi za francosko reprezentanco, za katero je na 54 tekmah dosegel 20 golov. Pred dvema letoma, ko so Francozi na domačem evropskem prvenstvu klonili v finalu, je bil najboljši strelec in igralec turnirja.