Andraž Struna, član ciprskega prvoligaša Anorthosisa, je za Slovenijo odigral že 28 tekem, v okviru kvalifikacij za Euro 2016 na domači tekmi proti Cipru pa je dosegel tudi svoj edini reprezentančni gol. Foto: MMC RTV SLO
Andraž Struna, član ciprskega prvoligaša Anorthosisa, je za Slovenijo odigral že 28 tekem, v okviru kvalifikacij za Euro 2016 na domači tekmi proti Cipru pa je dosegel tudi svoj edini reprezentančni gol. Foto: MMC RTV SLO

Tik pred samim zborom za začetek kvalifikacij za Euro 2020 je moral nogometni selektor Matjaž Kek opraviti dva dodatna vpoklica. Nejc Skubic, v letu 2018 standardni desni bočni branilec Slovenije, bo zaradi osebnih razlogov izpustil marčno reprezentančno akcijo. Nadomestil ga bo Andraž Struna, ki se bo tako pridružil bratu Aljažu Struni. Starejši izmed bratov Struna je v sezoni 2018/19 odigral 20 tekem za Anorthosis Famagusto in prispeval eno podajo ter si nabral 3 rumene kartone, njegov klub pa vodi v posebni ciprski ligi za obstanek.

Sorodna novica Kek o izbiri kapetana: Odločal bom sam. Favorita ni.

Poškodovanega tretjega vratarja Matica Kotnika bo v izbrani vrsti nadomestil čuvaj mreže Gorice Grega Sorčan. Kotnik se je poškodoval konec februarja in od takrat ni branil za Panionios, ki je marca doživel dva visoka poraza in zdrsnil na 12. mesto grške Superlige.

Krhin izven postave Nantesa, Verbič nazaj pri Dinamu
A morebiti bo selektor Kek prisiljen v še eno rošado v kadru Slovenije. Izkušeni vezist Rene Krhin si je na torkovem treningu poškodoval gleženj in ga ni bilo v postavi za nedeljsko tekmo Nantesa pri Reimsu (0:1).

Dobra novica na zdravstveni fronti prihaja vsaj iz Ukrajine, kjer je Benjamin Verbič po treh izpuščenih tekmah, tudi obeh s Chelseajem v Evropski ligi, vendarle prebolel angino. 25-letni Vojničan se je v nedeljo vrnil v postavo Dinama Kijeva in na gostovanju pri Olimpiku (2:1) odigral zadnje štiri minute.

Slovenijo v četrtek v Hajfi čaka uvodna kvalifikacijska tekma z Izraelom, drugo srečanje sledi v nedeljo v Ljubljani, ko Slovence čaka soočenje s Severno Makedonijo. Obe tekmi z začetkom ob 20.45 si oglejte na TV Slovenija 2/MMC-ju.


SEZNAM ZA IZRAEL IN SEVERNO MAKEDONIJO

Vratarji:

Vid Belec (Sampdoria)

Jan Oblak (Atletico Madrid)

Grega Sorčan (Gorica)

Branilci:

Jure Balkovec (Verona)

Miha Blažič (Ferencvaros)

Bojan Jokić (Ufa)

Miha Mevlja (Rostov)

Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok)

Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)

Andraž Struna (Anorthosis Famagusta)

Aljaž Struna (Houston Dynamo)

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva)

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield)

Adam Gnezda Čerin (Domžale)

Domen Črnigoj (Lugano)

Josip Iličić (Atalanta)

Rene Krhin (Nantes)

Jasmin Kurtić (SPAL)

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev)

Miha Zajc (Fenerbahče)

Napadalci:

Robert Berić (St. Etienne)

Andraž Šporar (Slovan Bratislava)

Luka Zahović (Maribor)