Motokrosisti so se že tretji zaporedni konec tedna merili za točke državnega prvenstva, tokrat na radizelski progi. Prvič pa je v najmočnejšem razredu open zmagal svetovni prvak Tim Gajser. Foto: BoBo
Motokrosisti so se že tretji zaporedni konec tedna merili za točke državnega prvenstva, tokrat na radizelski progi. Prvič pa je v najmočnejšem razredu open zmagal svetovni prvak Tim Gajser. Foto: BoBo

V razredu MX open je bil najprepričljivejši Tim Gajser, ki se je vrnil na domače steze, izpustil je drugo dirko v Mačkovcih. Na prvi v Stranski vasi pa nastopa zaradi tehničnih težav ni končal. "Te dirke jemljem zelo resno, izkoristim dano priložnost, da preizkusim motocikel in tudi sebe. Na dirke MXGP ne bom smel priti nepripravljen in te dirke so zato zame odlična zadeva. Organizator si zasluži vse čestitke za dobro pripravo proge in celotne prireditve," je bil po zmagi zadovoljen Gajser.

Za petami mu je bil Jan Pancar, ki pa sicer tekmuje z motociklom razreda MX2. Pancar pa je imel svoj dvoboj s Petrom Irtom, ki pa ga je ugnal v obeh vožnjah. "Nekje na sredini druge dirke sem ostal brez sklopke, tako da sem moral voziti malce drugače in bolj taktizirati. Ko pa se je ponudila priložnost, sem jo izkoristil. Celo dotaknila sva se med prehitevanjem, a to so dirke. Škoda, ker ni bilo gledalcev, ki bi zagotovo uživali," je dirko pospremil Pancar.

V razredu MX85 je imel Jaka Peklaj znova nekaj smole na startu prve vožnje, a je še pripeljal na drugo mesto za Avstrijcem Maximilianom Erneckerjem. V drugo si take napake ni več privoščil, dobil vožnjo in na koncu stal na najvišji stopnički.

Miha Vrh je še tretjič slavil v razredu MX65, v kategoriji MX50 je tokrat zmagal Leo Gajser. Domačemu adutu Sašu Kraglju v Radizelu nihče ni bil kos v razredu veterani 40, v razredu veterani 50 pa je slavil Bogomir Gajser. Tretjo zmago v sezoni pa je dosegel tudi Gal Hauptman v razredu MX125.

Zdaj karavano slovenskih motokrosistov čaka nekaj počitka. Četrta dirka DP-ja bo namreč šele 13. septembra v Dolini pod Kalom.

Gajser v Radizelu brez težav ugnal konkurenco