Kristjan Čujec je v devetih minutah zadel kar trikrat. Foto: www.futsal.si
Kristjan Čujec je v devetih minutah zadel kar trikrat. Foto: www.futsal.si

V petek še čaka Dobovec srečanje z Mostarjem, ki je na prvi tekmi turnirja izgubil proti aktualnemu evropskemu prvaku Sportingu z 0:5.

Varovanci trenerja Kujtima Morine so prikazali najboljšo predstavo v tej sezoni. Predvsem bi morali že na odmor po polčasu z vodstvom, a jim je veselje preprečil vratar Milanović, ki je bil junak gostujoče vrste.

V 15. minuti je Žiga Čeh stresel vratnico. V 17. minuti je po desni strani prodrl Čujec, ki je podal pred vrata, Milanović je žogo odbil, s kakih petih metrov pa je Fetić poslal žogo visoko prek vrat.

V nadaljevanju je bila na parketu le ena ekipa. V 22. minuti je strel Denisa Totoškovića Milanović še odbil, v 26. minuti pa je bil po akciji s kota brez moči. Alen Fetić je z natančno podajo našel Čujca, ki se je lepo otresel svojega čuvaja in iz bližine zabil žogo v mrežo.

Čujec je izkušnje unovčil v 30. minuti, ko je najprej dobro odigral v obrambi. Ukradel je žogo, naredil nekaj korakov in z leve strani poslal žogo pod prečko. Agresivni Dobovec je prav zaradi dobrega pokrivanja prišel do žoge v 31. minuti, ukradel jo je Žiga Čeh, ki je z dvojno podajo iz igre vrgel obrambo gostov in povišal na 3:0. Za končnih 4:0 je zadel Čujec z desne strani.

V elitni del se bodo prebile prve tri ekipe iz skupine.

1. krog:
EKONOMAC KRAGUJEVAC – DOBOVEC P. KOZEL 0:4 (0:0)
Čujec 26., 30., 35., Čeh 31.
SPORTING – MOSTAR 5:0 (2:0)

2. krog, četrtek ob 17.30:
EKONOMAC KRAGUJEVAC – SPORTING
Ob 20.00:
DOBOVEC PIV. KOZEL – MOSTAR

3. krog, sobota ob 17.30:
MOSTAR – EKONOMAC KRAGUJEVAC
Ob 20.00:
DOBOVEC PIV. KOZEL – SPORTING