Na tribunah bo lahko tekme spremljalo 2.000 ljubiteljev košarke, vstop na tekmovanji bo prost. Foto: BoBo
Na tribunah bo lahko tekme spremljalo 2.000 ljubiteljev košarke, vstop na tekmovanji bo prost. Foto: BoBo
Prenos odločilnih tekem na TV SLO in MMC-ju

Odločilne tekme si boste lahko ogledali v nedeljo od 20.55 naprej na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Prvič do zdaj bosta obe tekmovanji potekali hkrati, štiri ekipe bodo nastopile na obeh, prvič pa se obeta tudi novost, neposredni televizijski prenos odločilnih tekem na TV Slovenija in MMC-ju. Obenem bodo prvič do zdaj vso statistiko spremljali v živo brez zamika.

"V letošnji, 16. sezoni smo po dolgem času izpeljali večje število kvalifikacijskih turnirjev. Veseli me, da smo sezono dobro izpeljali in dobili finaliste, ki se bodo letos prvič preizkusili na tako velikem prizorišču, ki bo hkrati gostilo tudi Škoda 3 x 3 Ljubljana Challenger. Mislim, da bo to res dobra izkušnja predvsem za mlajše košarkarje in košarkarice. Obeta se izjemno zanimiv zaključni turnir državnega prvenstva, vrhunec pa bo seveda tudi finale mednarodnega turnirja," je povedal vodja tekmovanja Matic Vidic.

Od državnega prvenstva ...
Zaključni turnir državnega prvenstva bo pomenil konec 16. sezone v košarki tri na tri. Udeleženci so si vstopnice priborili na petih kvalifikacijskih turnirjih, nastopili pa bodo v sedmih različnih kategorijah. V kategoriji članov so si finale priigrale ekipe Addecco 3 x 3 Maribor, Ljubljana East, Oreka Semič, Playzone, Nomago, Chupo, Piran, Ivančna Gorica, Kerovi in Vnanje Gorice. V vseh preostalih kategorijah bodo v finalu nastopile štiri ekipe. Pri članicah se bodo pomerile ekipe ŽKD Ježica, Bivše Ilirijanke, 4P Fitnes in Domžale.

... do mednarodne serije challenger
"Naredili bomo enega najboljših turnirjev na svetu. Letos bo prvič prenos na televiziji, pričakujem polne tribune in spektakel. Poskrbeli bomo tudi za gledalce, pripravili bomo poligone, lahko bodo metali na koš, se srečali z igralci," je konec tedna v prestolnici opisal vodja tekmovanja challenger Simon Rožnik.

Serija turnirjev serije challenger je takoj za serijo mastersi nekoliko nižja raven tekmovanja v košarki 3 x 3. V letu 2019 je potrjenih 26 tovrstnih turnirjev, eden izmed njih bo ta konec tedna potekal v Ljubljani, kar jo uvršča v elitno družbo letošnje svetovne serije.

Že zdaj je znano, da bodo na turnirju nastopile ekipe Amsterdam, Princeton, Edmonton, Korolev, Split, Bar, Gdansk, Jeddah in Vrbas. Od slovenskih ekip sta se skozi turnirje državnega prvenstva uvrstili ekipi Adecco 3 x 3 Maribor in Ljubljana East, nastopile pa bodo tudi ekipe Piran, Kranj in Ljubljana.

"Najvišja raven za nas je serija masters. A turnir challenger v Ljubljani je po vseh vidikih že takšen kot masters. Tradicija košarke v Sloveniji je takšna, da gledalci hitro prepoznajo kakovost," dejal eden najboljših slovenskih košarkarjev tri na tri Gašper Ovnik.