Miha Kos, zmagovalec Nostradamusa v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Miha Kos, zmagovalec Nostradamusa v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO

magovalec letošnjega Nostradamusa.

V priljubljeni MMC-jevi aplikaciji je v zadnji sezoni Lige prvakov sodelovalo skoraj 1.500 uporabnikov. Največ uspeha je imel 28-letni Miha Kos z uporabniškim imenom mike81. Miha prihaja iz Velenja. V mladosti je treniral nogomet pri Rudarju, zdaj ga igra le še rekreativno - žal zaradi družinskih obveznosti vedno manj.

"Spremljam bolj ali manj vse športe, res pa je, da je nogomet na prvem mestu. Pred začetkom Nostradamusa nisem imel večjih pričakovanj. Hotel sem samo videti, na katero mesto se lahko uvrstim, zmage pa res nisem pričakoval. Sem pa nanjo začel upati po tekmah v osmini finala, še bolj, ko sem po četrtfinalu prevzel vodstvo," je povedal letošnji zmagovalec.

Zanimivo je, da je v polfinalu skoraj napovedal pravilni izid povratne tekme med Chelseajem in Barcelono, a si je nato premislil: "Imel sem že shranjen rezultat 1:1, pa sem ga nato tik pred zdajci spremenil v zmago Barcelone z 2:1." Kot je znano, je Barcelona ob koncu tekme na Stamford Bridgeu izenačila na 1:1 in si zagotovila nastop v finalu.

Miha je navijač Barcelone in je tudi v finalu igral na zmago z 2:1. Bil je blizu - Barca je Manchester United premagala z 2:0. Občasno napiše kakšen stavni listek, zaveda pa se, da je razplet pogosto bolj odvisen od sreče kot od znanja.

T. O.