Odbojkarice GEN-I Volleyja so se uvrstile v četrtfinale pokala challenge. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarice GEN-I Volleyja so se uvrstile v četrtfinale pokala challenge. Foto: MMC RTV SLO

Na povratni tekmi osmine finala so s 3:1 (14, 20, -20, 15) premagale madžarski Vasas Obuda. Prvo tekmo v Budimpešti so sicer izgubile z 2:3.

Novogoričanke so bile večji del tekme boljše, tekmice so spravljale v obup z odličnimi servisi, na koncu so dosegle 13 asov, boljše pa so bile tudi v bloku.

Dva slovenska kluba

Slovenija bo imela v četrtfinalu evropskega ženskega odbojkarskega pokala challenge dva predstavnika. GEN-I Volleyu se je pridružil tudi Calcit, ki je v Aachnu sicer izgubil proti ekipi Ladies in black (-22, -25, 20, 24, 6), a je vseeno napredoval, saj je prvo tekmo v Kamniku dobil s 3:1.

Goriški stroj je začel mleti
Gostiteljice so tekmo sicer začele nervozno, gostje so prišle do vodstva 8:6, a nato je začel goriški stroj mleti. Z odličnimi servisi hrvaške organizatorke Klare Perić, ki je dosegla štiri ase, in slovenske reprezentantke Lane Ščuka ter bloki Mirte Velikonja Grbac so z osmimi zaporednimi točkami prišle do prednosti, ki je samo še naraščala, na koncu je znašala kar 11 točk.

Slovenke so znale odgovoriti
Začetek drugega niza je napovedoval, da se bo velika premoč GEN-I Volleyja nadaljevala. Novogoričanke so drugi niz s prodornimi začetnimi udarci Velikonje Grbčeve odprle s šestimi zaporednimi točkami, nato pa so zanesljivo vodile že s 16:8. Nekaj slabših sprejemov in napak so povzročile nekaj skrbi domačim navijačem, gostje so se približale na 16:19, a Slovenke so znale odgovoriti, spet so prišle do prednosti šestih točk in malo pozneje tudi do vodstva z 2:0.

Madžarke vrnile udarec
Da pa kakovostna razlika med ekipama vendarle ni tako velika, je pokazal tretji niz. Na začetku so bile domače v prednosti, nato pa so pobudo prevzele gostje. Predvsem po zaslugi napak tekmic, ki so bile neučinkovite v napadu, kaj dosti ni pomagala niti Pia Blažič, ki je vstopila v igro. Pred vstopom v končnico so imele Novogoričanke še nekaj upanja, z dvema zaporednima točkama so prišle do zaostanka 17:19, toda niz je vseeno pripadel Madžarkam.

Primorke niso dovolile drame
Toda četrti niz se je izkazal kot zadnji. Primorke niso dovolile dramatičnega zaključka, takoj so si priigrale tri točke prednosti, odpor mednarodno pisane zasedbe, v kateri igra tudi Slovenka Darja Eržen ‒ v igro je vstopila v drugem nizu, do konca tekme pa dosegla osem točk ‒ pa je počasi pojenjal.

Najučinkovitejša v slovenski vrsti je bila Ščuka z 19 točkami Velikonja Grbac jih je dosegla 15.

Pokal Challenge, osmina finala, povratni tekmi:
GEN-I VOLLEY - Vasas Obuda (MAD) 2:3
3:1 (14, 20, -20, 15)

Ladies in black - CALCIT VOLLEY 1:3
3:2 (22, 25, -20, -24, 6)

V krepkem tisku je izid prvih tekem.