Novomeščani so s 3:2 premagali Salonit Anhovo. Foto: OZS
Novomeščani so s 3:2 premagali Salonit Anhovo. Foto: OZS

Koprčanke so namreč na domačem terenu s 3:2 presenetile Calcit Volley, Novomeščani pa z enakim izidom Salonit Anhovo.

Primorske odbojkarice so gostile aktualne pokalne zmagovalke, ki so na obalo prišle po zanesljivo zmago. V prvih dveh nizih so varovanke Gregorja Rozmana prikazale prepričljivejšo igro, predvsem v končnicah nizov, v katerih sta svoje izkušnje unovčili obe tujki Olivera Kostić in Lucy Charuk. A v nadaljevanju Kamničankam prav igra v končnici ni stekla, saj so tako tretji kot četrti niz dobile gostitrljice, ki so veliko stavile na Marino Cvetanovič in Iman Isanović (33 točk). V petem nizu so igralke Calcit Volleyja vodile že s 6:2, a je zopet sledil preobrat (12:9), zmago domače vrste pa sta zrežirali Nađa Simčič z odličnimi obrambami in Cvetanovićeva, ki je bila še naprej prodorna v napadih.

Pomembno zmago v gosteh so vknjižile odbojkarice SIP Šempetra, ki so na gostovanju v Hočah po petih nizih odpravile Formulo Formis.

Za še eno presenečenje so poskrbeli odbojkarji Krke, ki so na prvi četrtfinalni tekmi po več kot dveh urah igre premagali favorizirani Salonit Anhovo. Pred skoraj 500 ljubitelji odbojke, ki so pripravili izjemno ozračje, so izgubili prva dva niza, v nadaljevanju pa jim je uspel preobrat. Do tega so prišli predvsem na račun dobrih začetnih udarcev in dobro postavljenega bloka, v napadih in protinapadih pa sta blestela predvsem Valentin Turk in Martin Kosmina. Na drugi strani mreže dobro razpoložena Matic Vrtovec (21 točk) in Gregor Basaneže (13 točk) nista bila dovolj, da bi Kanalci lahko ustavili nalet gostiteljev. Ti so po dobljenem četrtem nizu (25:23) odločno igrali tudi v odločilnem nizu in se veselili zaslužene zmage.

Na drugi četrtfinalni tekmi v Kranju, ki si jo je ogledalo kar 720 gledalcev, so odbojkarji Calcit Volleyja zanesljivo s 3:0 odpravili domačo vrsto, ekipo Hiša na kolesih Triglav.

DRŽAVNO PRVENSTVO (Ž)
ČETRTFINALE, prvi tekmi

LUKA KOPER - CALCIT VOLLEY
3:2 (-21, -20, 23, 22, 13).
FORMULA FORMIS - SIP ŠEMPETER
2:3 (-22, 16, 14, -18, 9)

GEN-I Volley in Nova KBM Branik sta že v polfinalu.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)
ČETRTFINALE, prvi tekmi

HIŠA NA KOLESIH - CALCIT VOLLEY
0:3 (-23, -19, -20)
KRKA - SALONIT ANHOVO
3:2 (-23, -17, 14, 23, 9)

ACH Volley in Maribor sta že v polfinalu.