Stadion Westfalen je bil na zadnjih petih tekmah prazen. Borussia je izgubila proti Bayernu z 0:1, Mainzu z 0:2 in Hoffenheimu kar z 0:4. Foto: Reuters
Stadion Westfalen je bil na zadnjih petih tekmah prazen. Borussia je izgubila proti Bayernu z 0:1, Mainzu z 0:2 in Hoffenheimu kar z 0:4. Foto: Reuters

Vodilni možje kluba so v finančnem poročilu, objavljenem na spletnih straneh borze, zapisali, da sta dvomesečni premor in konec sezone za zaprtimi vrati, brez navijačev in gledalcev na tribunah, vplivala na vsa področja prihodkov in odhodkov.

Končne številke za sezono 2019/20 se še lahko spremenijo glede na več vprašanj, vključno s prihodki od prodaje igralcev.

Prejšnjih deset sezon poslovali pozitivno
Dortmund, ki je prejšnjo sezono končal s presežkom 17,4 milijona evrov in je tudi prej ustvaril dobiček, je optimističen glede kritja izgube. Dortmundčani namreč razpolagajo s kar 355 milijonov evrov vrednim kapitalom oziroma premoženjem. Zadnjih deset sezon so poslovali pozitivno.

Velik udarec so bile prazne tribune stadiona Westfalen, ki je največji v Nemčiji, saj sprejme kar 81.365 gledalcev in je na vsaki tekmi Bundeslige poln. Na zadnjih petih tekmah je bil prazen in to je pomenilo več kot 15 milijonov evrov izgube.

Vsaj nekaj pričakujejo tudi od transferja Jeremyja Toljana. 25-letnik kot posojeni igralec igra za Sassuolo. Italijanski klub je pripravljen za pet milijonov evrov odkupiti njegovo pogodbo.

Borussia je v soboto končala sezono s sramotnim porazom proti Hoffenheimu z 0:4. Končala je na drugem mestu, kar 13 točk za prvakom Bayernom.