Takole je Dani Ceballos ušel domači obrambi. Foto: Reuters
Takole je Dani Ceballos ušel domači obrambi. Foto: Reuters

United je sicer v osmi minuti zatresel mrežo, a je sodnik zadetek Johna Lundstrama razveljavil zaradi nedovoljenega položaja. Topničarji so povedli sredi prvega polčasa, ko je Chris Basham povsem na robu kazenskega prostora podrl Alexandra Lacazetta, sodnik je pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Nicolas Pepe.

Chelsea je rešil Ross Barkley. Foto: EPA
Chelsea je rešil Ross Barkley. Foto: EPA

Ceballos odločil zmagovalca
Gostitelji bi ob koncu tekme skoraj prišli do popolnega preobrata. V 87. minuti so izvajali avt pred Arsenalovimi vrati, žoga je po odbitku prišla do Davida McGoldricka, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti. Le nekaj minut pozneje je vratar Arsenala Emiliano Martinez ubranil strel Billyja Sharpa, v napad takoj poslal soigralce, akcijo je z golom kronal Daniel Ceballos.

Barkley potopil lisice
Na drugi nedeljski tekmi je bila uspešna še ena ekipa iz Londona, Chelsea je v gosteh z 1:0 izločil Leicester. Mož odločitve je bil Ross Barkley, ki je v igro vstopil na začetku drugega polčasa in preporodil igro gostujoče ekipe. V 63. minuti je na desni strani potegnil Willian, žogo poslal proti sredini, kjer jo je deset metrov od vrat lepo zadel utekajoči Barkley.

Sorodna novica Manchester United se je izvlekel tik pred 11-metrovkami

Ob koncu tekme bi gostitelji kmalu izenačili, saj je vratar Chelseaja Willy Caballero slabo presodil let žoge, a ta vendarle ni končala v mreži.

Tudi na zadnji tekmi so slavili gostujoči igralci, Manchester City je zmagal v Newcastlu z 2:0. V vsakem polčasu je dosegel po en zadetek.

FA-pokal, četrtfinale:

Norwich - MANCHESTER UNITED * 1:2 (1:1, 0:0)
Cantwell 75.; Ighalo 51., Maguire 118.
RK: T. Klose 89./Norwich
* - po podaljšku

Sheffield United - ARSENAL 1:2 (0:1)
McGoldrick 87.; Pepe 25./11-m, Ceballos 91.

Leicester - CHELSEA 0:1 (0:0)
Barkley 63.

Leicester: Schmeichel, Justin, J. Evans, Söyüncü, Chilwell, Ndidi, Ayoze Perez (57./Albrighton), Praet (57./Choudhury), Tielemans, Barnes (76./Gray), Vardy.

Chelsea: Caballero, James (46./Azpilicueta), Rüdiger, Zouma, Emerson, Mount (46./Barkley), Kante, Gilmour (46./Kovačić), Willian (78./Pedro), Abraham, Pulisic (72./Loftus Cheek).

Sodnik: Mike Dean

Newcastle - MANCHESTER CITY 0:2 (0:1)
De Bruyne 37./11-m, Sterling 68.


Polfinale, London, Wembley, 18./19. julij:

MANCHESTER UNITED - CHELSEA

ARSENAL - MANCHESTER CITY