Žan Košir je v soboto v olimpijskem Pjongčangu premagal vso konkurenco. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Košir je v soboto v olimpijskem Pjongčangu premagal vso konkurenco. Foto: www.alesfevzer.com

Mastnak je zasedel šesto, Kotnikova osmo mesto, Košir pa je bil na koncu deseti. Po kvalifikacijah je Slovencem kazalo bolje. Košir je še enkrat dokazal, da mu južnokorejski sneg ustreza, dosegel je tretji čas, hitrejša od njega sta bila le Avstrijec Lukas Mathies in svetovni prvak Rus Dimitrij Loginov. Mastnak je bil peti, Gloria Kotnik pa je imela 11. čas.

Sorodna novica Žan Košir zmagovalec paralelnega veleslaloma v Pjongčangu

Če je imel Košir, tretji z lanskih olimpijskih iger, v soboto nekoliko sreče s stotinkami, pa mu je tokrat sreča obrnila hrbet. V osmini finala ga je namreč le za stotinko sekunde prehitel dvakratni olimpijski prvak iz Sočija, naturalizirani Rus Vic Wild.

Mastnak je v osmini finala premagal svojega vzornika Avstrijca Benjamina Karla, Kotnikova je bila boljša od Poljakinje Aleksandre Krol. To pa sta bili edini slovenski zmagi v izločilnih bojih, v četrtfinalu je Mastnak klonil proti domačinu Sanghu Leeju, Kotnikova pa proti Nemki Cheyenne Loch.

Zmagi Prommeggerja in Hofmeisterjeve
Pri moških je na koncu zmagal avstrijski veteran Andreas Prommegger, v finalu je bil močnejši od Francoza Sylvaina Dufourja, tretje mesto je osvojil Lee, pri ženskah je bila najboljša Nemka Ramona Hofmeister, drugo mesto je zasedla Avstrijka Sabine Schöffmann, tretje pa sobotna zmagovalka Čehinja Ester Ledecka.

V svetovnem pokalu je z zmago vodstvo prevzel Prommegger, Mastnak je deveti, Košir pa deseti, pri ženskah ima Schöffmannova na čelu 440 točk prednosti pred drugouvrščeno Ledecko, Kotnikova je na 12. mestu. Deskarska karavana se zdaj seli na Kitajsko, v Secret Gardnu bosta konec naslednjega tedna tekmi v paralelnem veleslalomu in slalomu.

Mastnak šesti na veleslalomu v Pjongčangu