Tadej Boženk in Vid Jakopin sta izgubila obe nedeljski tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Boženk in Vid Jakopin sta izgubila obe nedeljski tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

V polfinalu sta z 1:2 izgubila proti Italijanoma Andrei Abbiattiju in Tizianu Andreattiju. Slovenca, ki sta na Kongresnem trgu v soboto v slovenskem polfinalu dobila obračun proti rojakoma in državnima prvakoma Nejcu Zemljaku in Janu Pokeršniku, sta dobila prvi niz z 21:17, z enakim rezultatom sta nato izgubila drugega, v tretjem pa sta bila po ogorčenem in izenačenem boju Italijana boljša s 16:14.

Slovenska podprvaka sta nekoliko slabše začela uvodni niz tekme za tretje mesto proti favoriziranima Avstrijcema Alexandru Huberju in Christophu Dresslerju, a sta z dobrimi začetnimi udarci Jakopina tekmeca sredi seta ujela, v izenačeni končnici pa zmagala s 24:22.

Polfinale je potekal v dežju. Po zelo vroči soboti se je temperatura na Kongresenem trgu precej spustila. Foto: www.alesfevzer.com
Polfinale je potekal v dežju. Po zelo vroči soboti se je temperatura na Kongresenem trgu precej spustila. Foto: www.alesfevzer.com

A Avstrijca sta vrnila z enako mero in prepričljivo, z 21:10, dobila drugi niz. Tudi v tretjem sta že od začetka narekovala ritem, navdušila z dobrimi servisi in igro v obrambi in se zasluženo veselila bronastega odličja. Slavila sta s 15:8.

"V drugem nizu je prišel super servis z njune strani in posledično najin slab sprejem in čisto sesutje igre. Nisva se uspela spraviti nazaj, porabila sva vse prekinitve, a enostavno nisva več nazaj razvila igre in mislim, da se je zadeva končala že v drugem nizu. Predvsem se je bilo težko zbrati po tekmi z Italijanoma, bila sva energetsko precej iztrošena in v tem se z drugimi ekipami ne moreva primerjati."

Danki Clara Windeleff in Line Trans Hansen sta blesteli v finalnem obračunu. Foto: www.alesfevzer.com
Danki Clara Windeleff in Line Trans Hansen sta blesteli v finalnem obračunu. Foto: www.alesfevzer.com

"Počutje je bilo dobro, ampak morda je bila utrujena glava in ni zdržala do konca. Super je bilo spet igrati, dogodek v Ljubljani je tako ali tako nora zadeva. Pozdravljam, da se te stvari ohranjajo in tudi nadgrajujejo, je pa forma taka, kot je, žal še nesestavljena in je še veliko dela," je nastop ocenil Jakopin.

Odlična predstava Italijanov v finalu
V finalu sta Italijana Abbiati in Andreatti z 2:1 (18, -15, 11) premagala Avstrijca Clemensa Dopplerja in Alexandra Horsta.

"Zmage nisva pričakovala, saj je to prvi turnir po zelo dolgem premoru. Nasprotnika sta bila zelo dobra, veljata za zelo močno ekipo. Igrati tukaj je lepo, na tem trgu je zares izjemno. Čeprav je bilo občasno zelo vroče, potem pa je deževalo, je bilo vse skupaj fantastično, še posebej, ker sva zmagala," je bil vesel Andreatta.

Danski finale pri dekletih
Pri dekletih Slovenci svojih predstavnic v boju za odličja nismo imeli, kot zadnji sta se v četrtfinalu poslovili Monika Potokar in Tjaša Kotnik, ki sta morali priznati premoč Latvijkama Anete Namike in Varvari Brailko. Slednji sta v boju za bron izgubili z Belgijkama Sarah Cools in Lisi Van Den Vonder, ki sta si bili boljši z 21:14 in 21:19. Finale sta dobili Danki Clara Windeleff in Line Trans Hansen, ki sta bili prepričljivo, z 2:0, uspešnejši od rojakinj Cecilie Kollner Olsen in Sofie Norager Bisgaard.

Boženk in Jakopin četrta na Kongresnem trgu

Finale (M):
ABBIATI/ANDREATTA (ITA)
– DOPPLER/HORST (AVT)
2:1 (18, -15, 11)

Tekma za 3. mesto:
JAKOPIN/BOŽENK (SLO) – HUBER/DRESSLER (AVT)
1:2 (22, -10, -8)

Polfinale (M):
JAKOPIN/BOŽENK (SLO) – ABBIATI/ANDREATTA (ITA)
1:2 (17, -17, -14)
HUBER/DRESSLER (AVT) – DOPPLER/HORST (AVT)
0:2 (-14, -17)


Finale (Ž):
WINDELEFF/TRANS HANSEN (DAN)
– OLSEN/BISGAARD (DAN)
2:0 (11, 10)

Tekma za 3. mesto:
NAMIKE/BRAILKO (LAT) - COOLS/VANDERVONDER (BEL)
0:2 (- 14, -19)

Polfinale (Ž):
WINDELEFF/TRANS HANSEN (DAN) – NAMIKE/BRAILKO (LAT)
2:1 (-18, 15, 13)
OLSEN/BISGAARD (DAN) – COOLS/VANDERVONDER (BEL)
2:1 (17, -16, 10)