Alen Pajenk bo stisnil zobe. Foto: STA
Alen Pajenk bo stisnil zobe. Foto: STA
Jasmin Čuturič
Jasmin Čuturič na EP-jih leta 2001 na Češkem in leta 2007 v Rusiji ni igral. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji začenjajo svoj tretji EP

Bloker je imel v zadnjem obdobju kar nekaj težav s kolenom, vendar bo stisnil zobe. Tekma s špansko izbrano vrsto mu zaradi neprijetnega dogodka pred dobrima dvema mesecema predstavlja še poseben izziv: "Koleno sem si poškodoval na sredozemskih igrah in to prav na ogrevanju pred tekmo s Španci. Spomnim se, kako mučno mi je bilo takrat s tribune gledati polfinalno tekmo. Od takrat imam težave s kolenom, včeraj sva z zdravnikom opravila akupunkturo in to bomo še nekajkrat ponovili. Sicer se stanje izboljšuje, toda še vedno čutim bolečine, ampak glede na to, da smo na evropskem prvenstvu, bom že potrpel."

Alen Šket, ki pa bo prav tako igral. Španci so v Turčijo med drugim pripotovali brez poškodovanega libera Alexisa Valida, enega ključnih členov pri sprejemu in v obrambi.


Čuturič: Na igrišče lahko gremo sproščeni
"Dobro je, da prvo tekmo igramo prav proti Španiji, saj bomo videli, v kako dobri formi smo, ter obenem poskušali osvojiti čim več. Španci so evropski prvaki in na tej tekmi nimamo kaj izgubiti, lahko pa marsikaj pridobimo. Zato gremo lahko sproščeno na igrišče in upam, da bomo pokazali, da smo na Kopaoniku dobro delali. Popravili smo odstotek uspešno realiziranega napada na idealen sprejem, tudi povezavi bloka in obrambe smo namenili precej pozornosti, da o servisih niti ne govorim," pravi eden najbolj izkušenih igralcev v slovenski izbrani vrsti Jasmin Čuturič, ki pa bo - zanimivo - odigral svojo prvo tekmo na evropskih prvenstvih.

Šmuc: Visok tempo igre bo treba držati v vseh nizih
Tomi Šmuc
si tako kot vsi želi, da bi Slovenija na tretjem EP-ju končno dosegla prvo zmago.
"Treba je biti pošten in priznati, da je naša skupina najlažja na tem prvenstvu. Katerakoli druga skupina bi bila precej težja za uresničitev zastavljenega cilja. Mislim, da lahko premagamo katerokoli reprezentanco v naši skupini, vendar le s 100-odstotnim pristopom vseh članov reprezentance. Visok tempo igre bo treba držati v vseh nizih, česar pa do zdaj nismo bili sposobni," je povedal izkušeni organizator igre.

Skupina C

Četrtek ob 14.00:
ŠPANIJA - SLOVENIJA (TVS 2)

Petek ob 14.00:
GRČIJA - ŠPANIJA
Ob 19.00:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA (TVS 2)

Sobota ob 15.30:
SLOVAŠKA - GRČIJA

Nedelja ob 14.00:
SLOVENIJA - GRČIJA (TVS 2)
Ob 19.00:
SLOVAŠKA - ŠPANIJA

Odbojkarji začenjajo svoj tretji EP