"Gasilska" fotografija za zgodovino. Blejci veliko časa za proslavljanje v tem tednu ne bodo imeli, saj jih na Dunaju čaka zaključni turnir Srednjeevropske lige. V petek se bodo v polfinalu pomerili z zagrebško Mladostjo. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Andrejem Flajsom
Pogovor z Gregorjem Humerco
Pogovor z Vidom Jakopinom

"Občutkov še ne morem čisto opisati, nisem še dojel situacije, sanje so se nam uresničile," so bili po zmagi nad Hypom, s katero so se uvrstili med evropsko odbojkarsko elito, prvi vtisi Vida Jakopina, s 24 točkami najuspešnejšega igralca tekme. Komaj 22-letni Jakopin, sicer študent geodezije, je le eden izmed nadarjenih mladcev (Matevž Kamnik, Alen Pajenk, Alen Šket, Dejan Vinčič, Oliver Venno) v vrstah ACH Volleyja, ki so pod vodstvom Glenna Hoaga očitno dozoreli v igralce za največje tekme.

V videoposnetkih desno si oglejte pogovore z Vidom Jakopinom, Andrejem Flajsom in Gregorjem Humerco.

Po januarski krizi še pravočasno "vstajenje"
Le kdo bi si upal pomisliti na zaključni turnir še dober mesec in pol nazaj, ko so Blejci v Tivoliju v zadnjem krogu rednega dela s 3:1 klonili pred Rzeszowom, kar je bil njihov drugi zaporedni poraz. "Okoli novega leta in v začetku januarja nismo delovali najbolj prepričljivo, a ko igraš na tako visoki ravni, je težko zadržati formo skozi celotno sezono. Osnovni cilj je bil napredovanje v drugi del, potem pa skušaš priti čim dlje. O takem uspehu ni nihče v klubu niti sanjal," je za MMC razmišljal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki prav danes, 11. marca, praznuje 27. rojstni dan. Čokolado velikanko, darilo častnega predsednika kluba Hermana Rigelnika, je po tekmi delil z navijači.

Humerca: Presegli smo same sebe
Pred MMC-jevo kamero je stopil tudi izvršni direktor ACH Volleyja Gregor Humerca: "Naš glavni cilj je bil uvrstitev v drugi krog tega tekmovanja. Izkoristili smo naš potencial - odlično vrsto mladih igralcev na čelu z Glennom Hoagom. Tudi ko smo dobili Macerato, nismo popustili, vseskozi smo verjeli v sposobnosti in presegli same sebe. To je zgodovinski uspeh, mislim, da pred začetkom Lige prvakov ni bilo nobenega, ki bi verjel, da gremo lahko tako daleč, a prva tekma z Macerato je pokazala, da zmoremo tudi ta korak. V gosteh smo nato samo nadaljevali delo iz Tivolija. Iskreno hvala tudi tej publiki, ki je bila znova naš 7. igralec in je veliko pripomogla k naši pravljici."

Najlepše darilo za 40 let odbojke na Bledu
Prav navijači si zaslužijo posebno pohvalo, saj so pripravili "brazilsko" razpoloženje na gorenjski način, ob katerem se je Tivoli dobesedno tresel celo tekmo. Tako kot v zlatih časih košarkarjev Uniona Olimpije. Ko si zagotovo nihče ni predstavljal, da bo ta slovenski športni hram slavil blejske odbojkarje, medtem ko bodo ljubljanski košarkarji na robu preživetja. A uspeh prvih je logična posledica, ki je sicer morda prišla prej od načrtovanega, jasne vizije in dobrega vodenja, medtem ko je agonija drugih posledica slabih odločitev ljudi, ki so si obuli prevelike čevlje. Zares, blejska odbojka si v letu, ko v tem gorenjskem kraju praznujejo 40 let organiziranega igranja tega atraktivnega športa, lepšega darila ne bi mogla želeti.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj utrinkov s tekme ACH Volley - Hypo Tirol Innsbruck.

ales.vozel@rtvslo.si

Pogovor z Andrejem Flajsom
Pogovor z Gregorjem Humerco
Pogovor z Vidom Jakopinom