"Imamo mešane občutke. Po eni strani bi izbral drugo skupino, po drugi strani pa sem vesel, da bodo v Mariboru gostovale tako dobre ekipe. To bo za našo mlado ekipo enkratna izkušnja," je o žrebu povedal Radovan Gačič, trener, ki je prenovljeno in še pomlajeno ekipo bankirk, v kateri ni več Ize Mlakar, Sare Najdič, Nike Blagne in še nekaterih drugih, prevzel pred sezono.

Mariborčanke so po lanski sezoni precej spremenile in pomladile ekipo. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčanke so po lanski sezoni precej spremenile in pomladile ekipo. Foto: www.alesfevzer.com

Gačič meni, da se ekipa po pričakovano slabšem začetku sezone počasi uigrava in kaže boljše igre. Zadovoljen je, kako so potekale priprave na začetek Lige prvakinj, in tako kot igralke komaj čaka na njen začetek. V njej je seveda težko imeti velika pričakovanja, saj je ekipa mlada, izkušnje z mednarodnih tekem imajo le Anita Sobočan, Ela Pintar in Nina Stojilković.

Gačič: Ne vemo, kaj lahko pričakujemo
"V bistvu ne vemo, kaj lahko pričakujemo. Seveda si želimo čim boljši rezultat, toda šele tekma bo pokazala, koliko se lahko upiramo najboljšim evropskim ekipam. Vsekakor bo tekma primerna za nabiranje izkušenj, če pa se bo ponudila priložnost, pa jo bomo skušali zagrabiti z obema rokama,"
napoveduje Gačič.

Ruska ekipa, ki je lani v domačem prvenstvu zasedla drugo mesto, bo zagotovo velik favorit. Njihova igra v glavnem sloni na domačih igralkah, imajo pa tudi dve tujki najvišje ravni. To sta srbska podajalka Bojana Drča in kubanska korektorica Ana Yilian Cleger.

V drugi tekmi se bosta pomerila Vakifbank Carigrad in Savino del Bene Scandicci.

ODBOJKA

LIGA PRVAKINJ

SKUPINA B

1. krog, sreda ob 18.00:
LOKOMOTIV KALININGRAD (RUS) – NOVA KBM BRANIK
VAKIFBANK CARIGRAD – SAVINO DEL BENE SCANDICCI (ITA)