V Firencah so Slovenci tokrat imeli tudi bučno podporo s tribun, kjer se je zbralo nekaj sto slovenskih navijačev. Foto: FIVB
V Firencah so Slovenci tokrat imeli tudi bučno podporo s tribun, kjer se je zbralo nekaj sto slovenskih navijačev. Foto: FIVB
Po tekmi se je Čebulj zahvalil gledalcem. Dejal je, da mu je žal, da niso izkoristili njihove podpore, ki je bila izvrstna. Upa, da bodo tudi v torek del spektakla proti Italiji in tedaj se jim bodo odbojkarji skušali oddolžiti za ta poraz. Foto: FIVB
Argentina prizadejala Slovencem prvi poraz

Na četrti tekmi so varovanci Slobodana Kovača prvič klonili, ko je bila s 3:2 v nizih boljša Argentina. "Obe reprezentanci sta se morali za vsako točko močno potruditi. Skušali smo v težave spraviti argentinskega podajalca, kar nam je včasih uspelo. Zdaj smo se že osredotočili na Italijo. Vsaka tekma je ključna, saj želimo v drugi del odnesti čim več točk," je povedal selektor, ki si je z izbranci že zagotovil vsaj tretje mesto v skupini, s tem pa je tudi jasno, da bo Slovenija drugi del nadaljevala v Bologni, kjer bosta tudi Avstralija in Belgija, ki ju dobro pozna.

"Iz poraza se lahko tudi marsikaj naučimo. Argentinska blokobramba je bila res na zelo visoki ravni. Kdaj so imeli tudi nekaj sreče, saj so v nekaterih naših odličnih napadih res dobro dvigali žoge. Težko je reči, da je bila naša igra preslaba in se nismo dobro kosali z njimi. Na koncu vendarle odločajo malenkosti. Odloča lahko točka ali dve na celo tekmi," je srečanje na kratko opisal Klemen Čebulj, ki je bil s 16 točkami skupaj s Tinetom Urnautom drugi najučinkovitejši slovenski odbojkar na dvoboju z Argentino.

V četrtem nizu ni bilo prave želje
Sprejemalec, ki je srečanje začel na klopi, saj je prednost dobil junak zmage nad Belgijo Alen Šket, a je na teren prišel že ob koncu drugega polčasa, je dodal, da so bili dobro pripravljeni na argentinske odbojkarje, ki na svetovni lestvici zasedajo visoko sedmo mesto, tudi na to, da na primer na položaju podajalca ne začenja zvezdnik Luciano De Cecco, ki spada med najboljše na svetu na tem položaju, ampak ima prednost Maximiliano Cavanna: "Kot kaže, je zdaj on prvi podajalec, in ne več De Cecco. Ne vem, tako so se pač odločili, in to je njihova stvar. Dobro smo bili pripravljeni na vse, saj smo vse to videli na videoanalizi in smo pričakovali ekipo, ki je tudi stopila na igrišče."

Odlično obrambo Argentine je poudaril tudi libero Jani Kovačič: "V četrti niz smo šli, kot da bi že zmagali. Nismo pokazali prave želje, da bi niz lahko dobili in osvojili tri točke. Toda nimamo si česa očitati. Moramo se čim bolj psihično spočiti za dvoboj z Italijo. Če smo premagali Belgijo, bi lahko tudi Argentino. So pa res dobro igrali, bili so odlični v bloku in od začetka kazali, da bodo trd oreh. Zdaj moramo pozabiti to tekmo, saj so tudi najboljše reprezentance na prvenstvu izgubljale oziroma niso osvojile vseh točk."

Ustaviti Zaytseva in Juantoreno
"V prejšnjih tekmah smo pokazali, da lahko zelo nihamo v igri. Eno tekmo lahko igramo ves čas zelo dobro, potem pa pride obdobje, ko začnemo nihati. Nimamo kaj. Tokrat je bilo tako v četrtem nizu, kar je bil kar velik dejavnik, da smo izgubili. Zdaj nas čaka Italija, ki jo moramo čim bolj stisniti s servisom, ker, če ima dober sprejem, je zelo nevarna z vseh položajev. Predvsem moramo ustaviti njihova najboljša igralca Ivana Zaytseva in Osmanyja Juantoreno,"
je dodal Kovačič.

Italija je na prvenstvu še brez poraza. Ima poln izkupiček, saj je do zdaj izgubila le en niz in je seveda prvi favorit skupine v Toskani. Jasno je, da bo drugi del nadaljevala v Milanu, Slovenija pa se torej seli v sto kilometrov oddaljeno Bologno. Še prej pa medsebojni obračun pred polnim Forumom Nelsona Mandele. "Italijani igrajo ob podpori polne dvorane. Moramo biti bolj potrpežljivi, kot smo bili do zdaj. Takšno vzdušje nam bo dalo še dodaten zagon in dodatno energijo. Igramo v ligah, kjer so polne dvorane, tako da smo tega navajeni. Ne smemo se obremenjevati, da smo izgubili točko proti Argentini. Iz vsake tekme smo odnesli torej vsaj eno in moramo jih nabirati še naprej, saj bodo v drugem delu zelo pomembne. Zavedamo se, zakaj smo tu. Želja po igranju na tem prvenstvu je pri vseh velika in jasno je, da si jutri želimo zmage," je sklenil Čebulj.

Iz Firenc

Argentina prizadejala Slovencem prvi poraz