Slovenke so na treh tekmah dobile vseh devet nizov. Foto: OZS
Slovenke so na treh tekmah dobile vseh devet nizov. Foto: OZS

Slovenke so tako na tretji tekmi evropske lige dosegla še tretjo zmago. Po domači zmagi nad Estonijo so Slovenke v gosteh premagale še Grčijo in so še brez izgubljenega niza.

Slovenija v skupini vodi s tremi zmagami, druge so Grkinje z dvema zmagama, tretje Estonke z eno zmago proti Portugalkam. Na zadnjem mestu je Portugalska, ki ima na svojem računu tri poraze.

Slovenke bodo 8. junija v gosteh igrale proti Portugalkam, nato pa proti Portugalkam še 12. junija doma v Mislinji. Dvorana Mislinja bo 15. junija gostila še obračun Slovenije in Grčije.

"Vedeli smo, da bo težka tekma, saj so Estonke igrale doma in imele glasno podporo s tribun zaradi česar so še bolj nevarne. Zelo sem zadovoljen z današnjim rezultatom, saj smo kljub težavam, ki smo jih imeli med igro, uspeli zmagati s 3:0. Dekleta so zelo dobro igrala v kritičnih trenutkih,ob ključnih točkah se niso ustrašila in niti ukradena točka ni vplivala na ekipni duh. Danes nismo igrali dobro, vendar je za nami težak teden in dolga pot. Ne iščem izgovora, vendar se vidi, da so punce utrujene. Zelo pomembno je, da smo še brez izgubljenega niza, kar močno vpliva na naše mesto na lestvici. Skupaj smo trenirali malo časa, zato je za nas težko igrati na visoki ravni. Veliko stvari nam še manjka, vendar verjamem, da bomo napredovali in igrali še bolje," je poveal slovenski selektor Alessandro Chiappini.