Slovenski odbojkarji so bili nemočni tudi proti Turkom. Foto: CEV
Slovenski odbojkarji so bili nemočni tudi proti Turkom. Foto: CEV
Slovenci so v prvem nizu ubranili tri zaključne žoge, ne pa tudi četrte. Foto: CEV
Turki so bili v tretjem nizu razred zase. Foto: CEV

Pomlajena slovenska odbojkarska moška reprezentanca je izgubila tudi prvo domačo tekmo zlate evropske lige. Izbranci Sama Miklavca so po porazih proti Nizozemski in Ukrajini morali priznati premoč še Turčiji, ki je bila danes v Mariboru ves čas korak pred tekmeci. Slovenci so po treh tekmah še edina reprezentanca brez zmage, Turčija ima tri, Ukrajina dve in Nizozemska eno.

Tri zaključne žoge ubranili, četrte ne
Slovenski odbojkarji so bili do 15. točke prvega niza precej enakovredni tekmeci. Turke so sicer ves čas lovili – prvič na tekmi so povedli z 8:7 –, a nato nekoliko popustili, kar so gosti znali izkoristiti. Turčija je pobegnila na pet točk prednosti, si pri 24:19 priigrala prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0, a so domači tri ubranili, četrte pa ne.

Turki mirno do lepe prednosti
Turčija je z raznovrstno igro na začetku drugega niza hitro pobegnila na pet točk prednosti, ki jih je do sredine niza brez večjih težav držala. Ko so se Slovenci približali z nekaj zaporednimi točkami, so se jim v igro spet prikradle napake in težave pri sprejemu. Od zaostanka s 15:17 so se spet oddaljili na 15:20, prednost petih točk pa je Turkom zadoščala za vodstvo z 2:0.

Izenačeni le do tretje točke
Slovenci so stik s Turki v tretjem nizu držali do tretje točke, zatem so gosti spet zagospodarili v dvorani Tabor. Hitro so spet povedli s petimi točkami prednosti, domačim so težave povzročali predvsem na mreži. Tudi ko se je Slovenija približala na štiri točke, so Turki našli odgovor, pri 20:12 pa je že bilo jasno, da bo tudi tretji niz pripadel gostujoči reprezentanci.

Evropska liga, skupina B, 3. krog (Maribor):
SLOVENIJA - TURČIJA
0:3 (-21, -20, -16)

Slovenija: T. Štern 7, Toman, Kozamernik 6, Jereb, Planinšič 3, Kök, Hribar, Okroglič, Detela 8, Štalekar 5, Klobučar 6, Ž. Štern 9, Videčnik 2, Mijatovič.

Turčija: Matic 7, Demirciler, Güngör 11, Aydin 6, Savas 9, Capkinoglu 1, Koc, Lagumdzija 2, Toy 16, Mert, Yenipazar 3, Gökgöz 2, Yatgin, Cam 1.


4. krog, sreda ob 14.30 (Samsun):
TURČIJA - SLOVENIJA

Lestvica: Turčija 8, Ukrajina in Nizozemska po 5, Slovenija 0.