Benjamin Savšek se je z drugim časom uvrstil v polfinale, prav tako z drugim časom pa se je uvrstil tudi v finale, kjer pa je storil preveč napak in je na koncu osvojil osmo mesto. Foto: Reuters
Benjamin Savšek se je z drugim časom uvrstil v polfinale, prav tako z drugim časom pa se je uvrstil tudi v finale, kjer pa je storil preveč napak in je na koncu osvojil osmo mesto. Foto: Reuters

Savšek je prvo napako storil pri tretjih vratih, dotaknil se je tudi vrat št. 6, nato pa so se napake vrstile kot po tekočem traku. Nikakor ni ujel ritma iz kvalifikacij in polfinala, ko je bil izredno hiter in natančen. Zmagal je Francoz Tony Estanguet, drugi je bil najboljši iz polfinala Nemec Sideris Tasiadis, tretji pa je bil Slovak Michal Martikan.

Naj za boljše vzdušje uspe vsaj Kauzerju
"Mislim, da je vse do finala šlo dobro, nato pa se mi je zalomilo že pri tretjih vratih. Poskusil sem se boriti naprej, vendar enostavno ni šlo. Sem razočaran nad finalno vožnjo, ker sem bil sposoben več. Pa drugič ... Pred olimpijado sem seveda meril na finale, zadovoljen pa bi bil tudi, če ne bi prikazal take vožnje v finalu. Osnovni cilj sem izpolnil, zagotovo pa so bila po polfinalu pričakovanja višja. Tu sem dobil ogromno izkušenj, naprej bom znal še bolj prikazovati takšne vožnje kot v kvalifikacijah in v polfinalu. Upam, da bo Petru Kauzerju (sostanovalec v olimpijski vasi, op. a.) jutri uspelo dobiti medaljo, da se malce dvigne vzdušje v sobi," je po finalu za TV Slovenija razložil Savšek.

V polfinalu zelo hiter
25-letni Ljubljančan je bil na progi v polfinalu izredno hiter, storil ni nobene napake, zaostal je le za Tasiadisom (99,92; +0,98). Tretji je bil Francoz Tony Estanguet (101.67; +2,73). Najhitrejši v kvalifikacijah, Slovak Michal Martikan, je osvojil 5. mesto (104,04; +5,10), na veliko razočaranje domačih navijačev pa se v finale ni uspelo uvrstiti Davidu Florenceu, ki je osvojil šele 10. mesto (106,16; +7,22).

"Beni" že v kvalifikacijah zelo hiter
Odlično je 25-letni "Beni" nastopil v prvi vožnji kvalifikacij, ko je bil daleč najhitrejši. V drugo je nato še hitrejši čas postavil izkušeni Slovak Michal Martikan, ki je na olimpijskih igrah osvojil že po dve zlati in srebrni medalji. Savšek je letos na velikih tekmah že pokazal svoje znanje. Na evropskem prvenstvu se je izkazal s tretjim mestom, kar je bila njegova prva medalja v članski kategoriji.

Slovenci v vseh kategorijah
Slovenija ima prvič na olimpijskih igrah v vseh kategorijah na divji vodi svoje predstavnike in prav vsi štirje čolni so se prebili med najboljše štiri. Velik favorit je Peter Kauzer, ki ga polfinale in morebitni finale čakata v sredo, v četrtek pa se bosta po londonskih brzicah spustili še dve posadki, Luka Božič in Sašo Taljat v kanuističnem dvojcu ter Eva Terčelj med kajakašicami.

Kanu (M):
1. T. ESTANGUET FRA 97,06 2. S. TASIADIS NEM +1,03 3. M. MARTIKAN SLK 1,25 ... 8. B. SAVŠEK SLO 122,89