Bojan Maček trenutno še ne čuti treme. Foto: STA
Bojan Maček trenutno še ne čuti treme. Foto: STA
Bojan Maček
Bojan Maček je na evropskem prvenstvu osvojil dve bronasti medalji. Foto: STA

"V London sem pripotoval že 16. julija in se takoj naslednji dan odpravil na treninge. Prvih nekaj dni je bilo res užitek trenirati, ker še ni bilo gneče in si dobil na voljo serije eno za drugo. Ta teden pa je začelo na prizorišče prihajati vedno več tekmovalcev, tako da je bila na treningih velika gneča. Za danes so nas celo omejili na le eno serijo, potem pa se strelišče za nas, ki nastopamo v disciplini trap, zapre do 3. avgusta," je gnečo na strelišču opisal Maček.

Trenutno še ne čuti pritiska
Do kvalifikacij je še nekaj dni: "Sami tekmi me čakata 5. in 6. avgusta in prepričan sem, da bosta bolj napeti, kot so bili treningi tu na prizorišču. Kljub temu za zdaj še ne čutim nobenega pritiska, nobene treme. Mogoče bodo dnevi tik pred tekmovanjem bolj napeti, ampak sam pravim, da če ne bo pozitivne treme, tudi rezultata ne bo pravega, takšnega, kot sem si ga zamislil v glavi. Bomo videli, kaj bo tekma sama prinesla."

Strelja z 90 odstotki moči
Maček zaradi uspešnih treningov na prizorišču iger upa na dober nastop. "Sicer bi cilj težko napovedal na glas. V glavi sem si glede na treninge in na to, kako sem streljal serije, zamislil nek cilj. Čeprav sem streljal nekako z 90 odstotki moči, malo sem namerno kakšnega izpustil, da si nisem ustvarjal dodatnega pritiska, sem zelo dobro treniral," je pojasnil slovenski olimpijec, ki si je nastop na igrah priboril lani s tretjim mestom na evropskem prvenstvu v Beogradu.

Cilja na uvrstitev med 10. in 15. mestom
"Če bi mi uspela uvrstitev nekje med desetim in 15. mestom, bi bil zelo zadovoljen. Ampak glede na trenutno formo mislim, da lahko posežem še višje. V boj za medalje se sicer ne morem vmešati, ampak z dosežkom okrog desetega mesta bi bil zelo, zelo zadovoljen. Gre le za moje prve olimpijske igre," je še povedal Prekmurec.