Peter Prevc je navdušen nad sprejemom po vrnitvi iz Sočija. Foto: BoBo
Peter Prevc je navdušen nad sprejemom po vrnitvi iz Sočija. Foto: BoBo
V Hotemažah dočakali bronasto Tejo
Dolenja vas slavila Petra Prevca
Več sto navijačev sredi noči pričakalo slovenske olimpijce
Prevca in Gregorinovo sprejeli v domačih krajih

Dolenja vas skakalnega šampiona Petra Prevca, srebrnega in bronastega na posamičnih tekmah, se je tako preimenovala v Olimpijsko vas, Prevcu pa so sokrajani, znanci, prijatelji in sorodniki pripravili veličasten sprejem, ki ga je krasil napis "Dobrodošel Peter, naš olimpijec."

Prevca pozdravilo 1.500 ljudi
Prevc se je dogodka udeležil s trenerjem Janijem Grilcem, po ocenah organizatorjev pa se je zbralo 1.500 ljudi. Premierno so predstavili tudi posebno pesem Za Slovenijo, posvečeno Prevcu in ostalim slovenskim športnim junakom, pri njej pa sodelujeta tudi Prevčevi sestrični Veronika in Brigita, skakalni junak pa je prisluhnil še olimpijskemu zborčku otrok z vasi in številnim besedam pohvale in navdušenja nad doseženimi uspehi.

Šport rešuje mladost pred slabimi izkušnjami
Prevc je vse dogodke po prihodu v Slovenijo v svojem slogu komentiral z besedo: "Vrhunsko!" In temu ni več kaj dodati. Uspehi slovenskih olimpijcev so spodbuda številnim mladim, da se odločijo za šport. "Mladi ne vedo, za kateri šport bi se odločili, ker bi bili vsi radi Vesna Fabjan, Tina Maze, hokejisti, Žan Košir in tako dalje. Jaz samo upam, da bodo vsi mladi poskusili čim več športov ter ostali pri tistem, ki jim je najbolj všeč. Mislim namreč, da je šport dejavnost, ki rešuje mladost pred slabimi izkušnjami," je izpostavil Prevc, ki ga čaka še zaključek sezone.

"Pera mišice" je že naveličan
V ponedeljek tako že potuje na skandinavsko turnejo. Kot je pojasnil, ima preveč dela s skoki, da bi se spomnil novega nadimka, medtem ko se je naziva Pero mišica, ki je bilo aktualno po lanskih medaljah na svetovnem prvenstvu, že naveličal.

Gregorinovo pričakalo 20 ljudi, Fabjanovo slavijo v petek
Biatlonko Tejo Gregorin, tretjo v zasledovalni tekmi, je v njenih Hotemažah pričakalo približno 200 ljudi, tudi najbližji sorodniki in prijatelji. "Splačalo se je. Ko sem šla s strelišča sem bila dovolj močna, bila sem zelo vesela, da sem pritekla tretja skozi cilj," je zbranim med drugim povedala Gregorinova. V petek je v Besnici v bližini Kranja načrtovan sprejem za prav tako bronasto smučarsko tekačico Vesno Fabjan.

V Hotemažah dočakali bronasto Tejo
Dolenja vas slavila Petra Prevca
Več sto navijačev sredi noči pričakalo slovenske olimpijce
Prevca in Gregorinovo sprejeli v domačih krajih