Sabahudin Kovačević je v Sočiju steber slovenske obrambe, tako da bi lahko kazen občutno oslabila
Sabahudin Kovačević je v Sočiju steber slovenske obrambe, tako da bi lahko kazen občutno oslabila "rise". Foto: EPA
Aleksander Barkov (Finska) proti Norvežanom
Aleksander Barkov je zaradi poškodb že pri 18 letih postal prvi center olimpijske reprezentance, a je zdaj sledila poškodba kolena proti Norvežanom. Foto: Reuters

Ob prvi zgodovinski zmagi "risov" nad eno izmed hokejskih velesil se je v 11. minuti tekme zgodil incident, ki ga je v nedeljo zjutraj pregledala disciplinska komisija IIHF-a.

Branilec Slovenije Sabahudin Kovačević je pred svojim golom s komolcem v glavo zadel napadalca Slovaške Tomaša Kopeckyja, ki ga je medtem že oviral Aleš Kranjc. Kopecky je po naletu v "sendviču" padel na tla in omotičen komaj pridrsal do klopi. Drugi center Slovaške je hitro bil pospremljen v slačilnico, od koder se ni več vrnil v igro.

Zaslišanje in kazen še pred ZDA
Zaslišanje 28-letnega Jeseničana je bilo izvedeno še pred tekmo "risov" z ZDA, tako da bo lahko igral v repasažu. Sabahudin Kovačević je sicer ob veliki zmagi odigral največ izmed vseh osmih branilcev Slovenije - 27 izmen za 22:56 igre, ob tem pa je sprožil še štiri strele v okvir vrat.

Potrjeno: Kopecky s pretresom možganov
Slovaška zveza je že potrdila, da je drugi center Kopecky dobil pretres možganov in v nedeljo ne bo zaigral na tekmi z Rusijo, najverjetneje pa so zanje olimpijske igre že končane. Slovaki so že na tekmi z ZDA izgubili 4. centra Tomaša Marcinka.

"Levi" izgubili še tretjega 1. centra
Smola z zdravjem še naprej spremlja tudi Finsko, pri kateri je konec iger za novega 1. centra Aleksandra Barkova. Komaj 18-letnik je sicer tudi soigralec Kopeckyja pri Floridi Panthersih v Ligi NHL. Finska, ki je pred turnirjem sodila med kandidate za osvojitev odličja, je že pred Sočijem ostala brez prvih dveh centrov Mikka Koiva, hkrati tudi nesojenega kapetana "levov", in Valtterija Filppule.

VIDEO ANALIZA NALETA