Santiago Lange je pri 54 letih dosanjal olimpijske sanje. Foto: Reuters
Santiago Lange je pri 54 letih dosanjal olimpijske sanje. Foto: Reuters

Lange je pravi olimpijski veteran, saj nastopa že na svojih šestih olimpijskih igrah. Do zdaj je v letih 2004 in 2008 skupaj s Carlosom Espinolo osvojil bron v razredu tornado. Po Londonu je združil moči s 25 let mlajšo Cecilio Carranza. Skupaj sta jadrala v mešanem razredu nacra 17, ki je sploh prvič del olimpijske družine.

Lani so mu odkrili raka
A nekaj časa sploh ni vedel, ali bo lahko nastopil. Lani so mu namreč odkrili raka. "Zaradi športne kariere moram veliko potovati in najbrž se lahko temu dejstvu zahvalim, da so mi pravočasno diagnosticirali bolezen. Bil sem namreč precej utrujen, zato sem opravi preglede," se spominja Lange.

V trilerju ubranila zlato
"Izkušnja me je precej naučila. Pri jadranju se naučiš trpeti na neki način, učiš se napredovati," je bil miren Lange. Argentinska posadka bi zadnji dan lahko ostala brez medalje, a je v napetem obračunu zbrala točko manj od srebrnega avstralskega in bronastega avstrijskega para, pred četrtim parom z Nove Zelandije pa sta imela samo štiri točke naskoka.

Blizu vrha tudi sinova
V Riu nastopata tudi njegova sinova Yago in Klaus Lange, ki sta pred zadnjim dnevom v razredu 49er na sedmem mestu, a nimata več možnosti za medaljo.