Luka Janežič je izboljšal državni rekord in se je povsem približal meji 45 sekund, kar bo naslednji izziv za 20-letnika iz Vodic. Foto: STA
Luka Janežič je izboljšal državni rekord in se je povsem približal meji 45 sekund, kar bo naslednji izziv za 20-letnika iz Vodic. Foto: STA

Mladi atlet je tekel v drugi polfinalni skupini, ki je bila sicer najpočasnejša, v cilj pa je prišel četrti. Janežičeva prejšnja rekordna znamka je bila 45,22, ki je veljala od 23. junija, ko je rekord postavil v Madridu.
V polfinalu je najhitreje tekel branilec naslova iz Londona, Kirani James iz Grenade, ki je s 44,02 dosegel letošnji najboljši izid na svetu. Za finale je bilo treba teči 44,49.
V petek je Janežič en stadionski krog pretekel v času 45,33 in imel 12. čas predtekmovanja.
"Zelo sem vesel. Doseči državni rekord na veliki tekmi je nekaj posebnega. Mislim, da sem dokazal, da ne tečem dobro samo na nekih slovenskih tekmah. Šel sem na polno, počutil sem se dobro in uspelo mi je," je povedal 20-letni Janežič, letos tudi finalist evropskega prvenstva.
Renner trikrat podrl letvico na 5,60 m
V kvalifikacijah skoka ob palici je nastopil Robert Renner, bronasti z julijskega evropskega prvenstva v Amsterdamu. Začetno višino 5,30 m je preskočil v prvem poskusu, 5,45 m pa v drugem. Letvico na 5,60 m je trikrat podrl in ostal brez uvrstitve v finale. Končal je na 22. mestu. Za nastop v finalu bi moral preskočiti 5,60 m v prvem poskusu.
"Skoki so bili kar solidni, res pa je, da je 5,60 m višina, ki sem jo letos že dostikrat preskočil, velikokrat v prvem poskusu, in to res zaboli. Krepko sem razočaran. Kakšnih tehničnih težav nisem čutil," je dejal 22-letni Celjan, ki izgovorov za neuspeh ni iskal v žulju na roki. "S tem žuljem imam težave že dlje časa. Je neprijetno, ni pa tako hudo, da ne bi mogel skakati. To ni razlog za današnji neuspeh."

Rekordni tek Janežiča na 400 m


Izjavi Janežiča in Rennerja po nastopu