Solze sreče Anemari Velenšek po zmagi v dvoboju za bronasto kolajno. Foto: Reuters
Solze sreče Anemari Velenšek po zmagi v dvoboju za bronasto kolajno. Foto: Reuters

V obdobju od 5. do vključno 11. avgusta je bilo na portalu oddanih 21.287 komentarjev, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.812.

Pogovor z Marjanom Fabjanom po bronu Velenškove
Portret Petra Kauzerja
Pogovor s srebrnim Kauzerjem
Krajši pogovor z zlato Trstenjakovo

Ta teden so bili - razumljivo - v ospredju izjemni uspehi slovenskih olimpijcev, ki so razveselili slovenske športne sladokusce. Zbiranje odličij je začela Tina Trstenjak, ki je najprej v judu osvojila zlato kolajno, sledil ji je Peter Kauzer, ki je s kajakom pridrvel do srebra, komplet odličij je dopolnila "anakonda" Anamari Velenšek, ki je v četrtek zvečer po slovenskem času osvojila bron.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.


Trstenjakova premočna za tekmice

Vse skupaj se je začelo v torek, ko je Trstenjakova postala olimpijska zmagovalka. V prvem krogu je bila kot nosilka prosta, v drugem krogu pa se je najprej pomerila z Italijanko Edwige Gwend. Premagala jo je s prednostjo dveh kazni, a še posebej napeto je bilo tik pred koncem dvoboja, ko so sodniki preverjali, ali je Slovenka storila napako za diskvalifikacijo. K sreči je ni in uvrstila se je v četrtfinale, ki ga je končala predčasno, potem ko je Kitajko Junšjo Jang premagala s končnim prijemom. V polfinalu je nato utišala brazilske navijače in ugnala še Mariano Silvo. Sledil je veliki finale, v katerem je Trstenjakova zablestela v polnem sijaju, drugi najboljši judoistki v tej kategoriji (do 63 kg) na igrah je hitro "podelila" juko, po izjemni akciji, po kateri je Francozinja Clarissa Agbegnenou nemočna obležala, se je veselje ob osvojitvi olimpijskega naslova lahko začelo. Več tukaj.

Ko je Tina ležala na Francozinji, se je slednja nekaj časa upirala kot ranjena žival, potem pa povsem popustila. Ko da bi na National Geographicu gledal, kako se gazela nemočno poskuša izviti iz leopardjih krempljev. Bravo, Tina.

— luka101 2016-08-09 23:32:20

Čeprav me šport zanima, se na judo ne spoznam, vsekakor pa čestitke Tini za zlato. Najboljša na olimpiadi, takih na svetu ni veliko.

— Rihard Inglič 2016-08-09 22:24:38

Ne razumem vas nekaterih, ki tako ponižujoče gledate na zlato olimpijsko medaljo. Pa naj bo iz juda, sinhronega plavanja, rokometa ali karkoli drugega. Olimpijska kolajna je dokaz vsakega športnika, da je bilo vredno. Vstajat zgodaj zjutraj in odhajat na treninge ter trenirat do večera. Marsikdo od teh za vas (nekatere) manjvrednih športnikov je bilo otroštvo in najstništvo izgubljeno. S to kolajno jim je vse trpljenje vsaj malo poplačano. Mene samo zanima, če komentatorji kot je @Strokovnjak tudi posegate po največjih svetovnih dosežkih v svojem poslu. Pa zdaj je čisto vseeno ali ste dvakratni doktor znanosti s članki, objavljenimi v najprestižnejših revijah (Nature), ali pa delavec, ki vsak dan naredi svoj delovnik. Mislim, da je vsak na svoj oseben dosežek ponosen, in prav je tako. Prav bi bilo tudi, da tudi drugi (sploh v Sloveniji) začnemo ceniti uspehe drugih. Ne pa biti celi zagrenjeni, češ, saj si uspešen, sam kaj, če jih je samo nekaj na svetu. DAJTE ŽE ENKRAT SPOŠTOVAT USPEHE DRUGIH. Ne bit preveč slovenski. Čestitke ob medalji.

— leon 2016-08-09 22:30:53

Bravo Športniki, spet. Zdaj imamo v 25 letih 35 medalj, Indija z 1 milijardo prebivalcev na primer jih ima v 120 letih 26.

Velika Slovenija, športna velesila.

— sumtb 2016-08-09 22:30:42

Srebro za Kauzerja
Dan pozneje so sledili nastopi Petra Kauzerja v kajaku (K-1). Hrastničan se je suvereno uvrstil v finale, kjer je z brezhibno predstavo osvojil drugo mesto. Zanesljivo je šel skozi vsa vrata in bil pri tem nadvse hiter, že pri prvem vmesnem času je bil 38 stotink pred do tedaj vodilnim Nemcem Hannesem Aignerjem. V cilju je vedel, da je odlično opravil delo, toda na vrhu so bili še trije mladi tekmovalci, ki so bili v polfinalu najboljši. Hrastničana je ugnal le Britanec Joseph Clarke, ki je nastopil takoj za Kauzerjem. Več tukaj.

Na zadnjih zimskih olimpijskih igrah sta kolajne za naše osvojila Tina in Peter, na teh poletnih igrah sta kolajno za Slovenijo priborila prav tako Tina in Peter :).

— a-dee-jay 2016-08-10 20:46:14

Peter Kavčič je napovedal intervju s srebrnim Petrom Kauzerjem, vse se vrti okrog kavčev in Kavčarjev. :))

— SLOBloodPatriot 2016-08-10 22:26:09

kauč sn dvignu od veselja,...mater se je praha nabralo spodaj

— kunta kinte 2016-08-10 20:47:27

Peter si čestitk ne zasluži le zardi izjemnega uspeha. Zasluži si jih tudi zardi mukotrpne sanacije hude poškodbe rame. Tega ne pozabimo.

— Marjan Štrukelj 2016-08-10 21:46:06

Velenškova nasprotnico v finalu pospremila v spanec
25-letna Velenškova je v odločilni borbi k vdaji prisilila Nemko Luise Malzahn. Slovenska šampionka je prevladovala ves dvoboj. Po približno polovici borbe je Nemkino glavo dobila v jeklen prijem, iz katerega ni bilo več rešitve. Malzahnova, ki je bila povsem zaripla v obraz, je komaj dihala, tako da je morala predati dvoboj. Velenškova, lani svetovna podprvakinja v Kazanu, je z nasprotnico opravila kot velikanska tropska kača anakonda, ki se ovije okoli svojih žrtev in jih zadavi. Več tukaj.

Zdaj je povsem jasno, zakaj s(m)o slovenski moški copate ...

— Matic 2016-08-11 21:53:23

Nemka si je povsem sama kriva, da ni predčasno končala svojega poraza.

Naša jo je spustila takoj, ko je sodnik pokazal (opazil mlahavo roko Nemke).

Zdi se mi celo, da bi naša kmalu sama spustila, brez sodnika, ker ni bila več prepričana, kako Nemka sploh še diha.

V bistvu bi to lahko naredila sama od sebe nekaj sekund pred sodnikom. Nemko bi potem itak takoj položila :-)

Skratka, fenomenalna medalja! čestitke Velenškovi!

Češenj pa ne bova skupaj zobala, Ana!

— ZeK 2016-08-11 22:10:51

s Slovenkami ni dobro češenj zobat. dvoboj za anale. kapo dol tudi nemki, za požrtvovalnost.

— Forex 2016-08-11 21:53:57

Noro. Iz tako majhnega bazena je natreniral 4 olimpijske prvakinje. Fabjanov trening režim mora bit primerljivo naporen kot usposabljanje za specialne enote. Kdor zdrži do konca, je najboljši od najboljših.

— Luke Skywalker 2016-08-11 22:18:08

V obdobju od 5. do vključno 11. avgusta je bilo na portalu oddanih 21.287 komentarjev, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.812.

Pogovor z Marjanom Fabjanom po bronu Velenškove
Portret Petra Kauzerja
Pogovor s srebrnim Kauzerjem
Krajši pogovor z zlato Trstenjakovo