Skupina navijačev iz Trebnjega je z dobro voljo rešila zaplet z varnostniki v dvorani. Foto: Uroš Vovk
Skupina navijačev iz Trebnjega je z dobro voljo rešila zaplet z varnostniki v dvorani. Foto: Uroš Vovk
Vid Kavtičnik je od sezone 2009/10 član francoskega kluba Montpellier in je bil nekaj let tudi soigralec Nikole Karabatića. Foto: EPA

Glavni "krivec" za to je bila skupinica Trebanjcev, ki so jo varnostni organi poskušali pregnati z enega dela dvorane na drugega, na njihove prave sedeže. Fantje, židane volje, so izkoristili deloma napet položaj in ob splošnem odporu do organov pregona med Brazilci podžgali del tribune. Pozneje, ko sem jih pred dvorano spraševal, ali se je vse srečno izšlo, so se pohvalili, da je dobra volja enih in drugih pretehtala in da so se po novi zmagi Slovenije celo objeti fotografirali.

Ob tem je previdno k pogovoru pristopila tudi starejša Brazilka in spraševala, kaj za vraga so sploh vzklikali, saj se je "Slovenci" (v ne ravno usklajenem zboru) njej zdelo podobno portugalskemu poimenovanju sladoleda - "sorveči".

Bombač mora počivati tri tedne
Ohladili pa so slovenski rokometaši še poljske, in to brez Deana Bombača, ki je na žalost prvi, ki bo, kot kaže, zaradi poškodbe končal olimpijski turnir. Ravno pred tolikokrat poudarjeno najpomembnejšo tekmo, pred četrtfinalom proti Danski. Informacijo o poškodbi so, jasno, v taboru slovenske reprezentance skrivali, kolikor se je dalo. Če bi prezgodaj oznanili, da je Primorec poškodovan, bi se hitro oglasili v Kielcah na Poljskem in zahtevali njegovo vrnitev in okrevanje v klubu, to pravico bi kot delodajalci imeli, a po tekmi dvomov ni bilo več.

Natrgana mišica desne rame pomeni tri tedne okrevanja in nič nepotrebnega naprezanja, čeprav si Bombač še tako želi tvegati na lastno pest.

Tik pred igrami Slovenija boljša od Danske
V prvem delu je Slovenija zelo prepričljiva s štirimi zmagami in enim samim porazom in je hit prvenstva tudi za izvrstnega Nikolo Karabatića, ki po zmagi Francije nad Dansko takole sporoča slovenskim navijačem…

"Nisem trener, ne morem deliti nasvetov, a Slovenija dobro igra. Osvojila je drugo mesto v skupini, kar pomeni, da je v dobri formi. Težko bo, a vseeno mislim, da je Slovenija favorit, ker ima Vidka."

Videk je Vid Kavtičnik, odličen prijatelj francoskega rokometaša, ki se je najbrž tudi oddahnil, da vendarle pot do tako želenega polfinala ne vodi prek dvakratnih olimpijskih prvakov Francozov.

Visoka ovira bo tudi Danska, a če nič drugega, je lahko imenitno izhodišče predolimpijski dvoboj za zaprtimi vrati, ki ga je slovenska reprezentanca (v tekmi, ki je trajala 50 minut) dobila za gol (22:21).

Četrtfinale, tabela, četrtek ob 1.30:
HRVAŠKA - POLJSKA

Sreda ob 22.00:
SLOVENIJA - DANSKA

Sreda ob 15.00:
FRANCIJA - BRAZILIJA

Sreda ob 18.30:
NEMČIJA - KATAR