Veselin Vujović se te dni drži za glavo, saj ne more razumeti, da so lahko na olimpijskih igrah takšne razmere. Foto: EPA
Veselin Vujović se te dni drži za glavo, saj ne more razumeti, da so lahko na olimpijskih igrah takšne razmere. Foto: EPA

"Nastanitev je slaba, hrana je slaba, sobe pospravljamo sami, ne vemo, kdaj imamo prevoze, ne ve se, kdo pije in kdo plača. Jasno pa je, da s tem ne iščemo izgovorov, če nam v Riu ne bi uspelo izpolniti svojih ciljev. Jasno je, da me o tem ne bo nihče spraševal, tudi sam pa tega ne bom več omenjal. Takih pogojev nimamo samo mi, vsi imajo iste. Treba se bo čim prej organizirati, znajti, malo improvizirati, pa bo," je povedal Vujović.

"Ali smo mi na olimpijskih igrah ali na kakšnem vaškem tekmovanju? Na vsakem koraku je vidno, da ljudje tukaj nimajo organizacijskih sposobnosti, zato se dogaja to, kar se. A mi moramo biti nad vsem tem in te razmere izkoristiti sebi v korist," je ogorčen Črnogorec na slovenski klopi, ki je sam zahteval, da se današnja prijateljska tekma proti Danski igra za zaprtimi vrati:

"Vse pripravljalne tekme se igrajo na tak način, pred nami so drugi zapirali tekme, zdaj smo jih še mi. Se pa kaj veliko tu ne bo dalo videti. Možnost za igro bom ponudil vsem igralcem, nekaj taktičnih različic bomo zagotovo preizkušali, saj so naši tekmeci v skupini tudi Švedi, ki igrajo podobno. Rezultat me ne bo zanimal, tekma bo prijateljska. Sicer sem to rekel tudi Dancu Hansenu, ko sem ga srečal, a mi je odgovoril, da z menoj nobena tekma ni prijateljska."

Vujović meni, da je fante dobro psihološko pripravil: "Ekipa, ki ne verjame vase, na olimpijske igre niti ne spada. Vemo, da nas drugi podcenjujejo, da smo za njih mala država in reprezentanca, naša naloga je, da to podcenjevanje izkoristimo in dokažemo nasprotno. Malo je tako kreativnih ekip, kot je naša, s toliko tehnično dobrimi igralci. Če ima nekdo strel od daleč, imamo mi tehniko, če ima kdo dobro obrambo, imamo mi hrabrost. Vedno bomo našli neki segment, s katerimi se bomo zoperstavili tekmecem. Vedno pa je prisoten dejavnik sreče, upam, da nam bo Fortuna naklonjena, Slovenija je športen narod in si zasluži dober rezultat," meni selektor.

Osnovni cilj Slovenije bo uvrstitev v četrtfinale. Vujović pravi, da bo start zelo pomemben. Prvi slovenski tekmec bo v nedeljo Egipt, ki ima zelo visoko mnenje o sebi: "Oni priznavajo le tri, štiri reprezentance, nas zagotovo ni med njimi. Mi pa njih spoštujemo, podcenjevali jih ne bomo, menimo pa, da smo boljša ekipa. Ne bojimo se niti sodnikov, ki bodo zaradi dejstva, da predsednik zveze prihaja iz Egipta, gotovo na njihovi strani."