V rokometnih vrstah slovenske reprezentance ne delajo panike glede manjših zdravstvenih težav rokometašev. Foto: BoBo
V rokometnih vrstah slovenske reprezentance ne delajo panike glede manjših zdravstvenih težav rokometašev. Foto: BoBo

Slovenska rokometna reprezentanca bo v noči na petek ob 00.30 po slovenskem času, odigrala zadnjo pripravljalno tekmo proti Danski pred začetkom olimpijskega turnirja.

Izbranci islandskega selektorja Gudmundurja Gudmundssona so na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem zasedli šesto mesto, dve leti prej so bili na domačem terenu drugi, leta 2012 v Srbiji pa evropski prvaki in so zagotovo med tistimi, ki lahko tudi na olimpijskih igrah sežejo daleč.

Slovenija se je z Danci doslej pomerila dvanajstkrat - petkrat je zmagala, petkrat izgubila, dvakrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Vujovič upa, da bodo vsi varovanci pripravljeni
Pred zadnjo pripravljalno tekmo, ki bo potekala za zaprtimi vrati dvorane prihodnosti v Riu de Janeiru, imata nekaj prebavnih težav Dean Bombač in Nik Henigman, medtem ko so ostali rokometaši popolnoma zdravi in pripravljeni na začetek iger. "Čaka nas zadnja preizkušnja pred začetkom olimpijskega turnirja, tekmec pa zelo resna reprezentanca Danske, ki je po ocenah mnogih kandidat za kolajno. Nekaj igralcev ima težave s prebavo, a upam, da bodo vsi pripravljeni do tekme, na kateri bomo spet dali priložnost vsem rokometašem. Potrudili se bomo, da odigramo dobro in poskusimo nekaj variant, ki bi nam dobro prišle v dvoboju s Švedi, ki igrajo podoben rokomet kot Danci. Kljub vsemu smo bolj kot na rezultat zadnje pripravljalne tekme osredotočeni na prvi dvoboj na igrah, to je nedeljski z Egiptom," je pred generalko dejal slovenski selektor Veselin Vujović.