Slovenci so sijajno zaključili skupinski del. Zdaj se lahko mirno pripravijo na četrtfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci so sijajno zaključili skupinski del. Zdaj se lahko mirno pripravijo na četrtfinale. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović
Selektor Veselin Vujović je med obema polčasoma pomiril svoje varovance. Foto: www.alesfevzer.com

"S prvim polčasom nisem bil zadovoljen. Zato sem ob odmoru fantom rekel, da jim ni treba biti nervozen. Če je lahko kdo nervozen, so to Poljaki. Rekel sem jim, da če bodo nadaljevali tako igro, bomo s slabim vtisom prišli v četrtfinale, vzdušje bo slabo. Delali smo naivne napake, prislužili nekaj naivnih izključitev, čez sredino smo dobili preveč golov, obramba ni pomagala vratarjem, nismo imeli gibljivosti. Ob polčasu sem spraševal, kaj se dogaja, če jaz sploh znam opravljati ta posel, ki ga delam," je prvi polčas ocenil Vujović.

Ponosni na to, da smo se zoperstavili robustnim Poljakom
Slovenci so nato v drugem polčasu pokazali bistveno boljšo igro in razbili Poljake, s čimer so si priigrali lepo popotnico pred četrtfinalom. "V drugem polčasu pa se je pokazalo, da tudi proti takim strelcem lahko igramo. Naši zunanji igralci, Zarabec, Bezjak ..., so po telesni zgradbi palčki proti njim, če bi gledali robustnost, bi bili Poljaki prvaki. A smo se jim zoperstavili, na to smo lahko ponosni. To pa je le ena stvar, na kar smo lahko ponosni, še veliko drugih je. V petih tekmah smo štirikrat zmagali, imamo simpatije rokometnega sveta. Tudi proti Nemcem bi lahko dosegli boljši rezultat, če bi imeli sodniki bolj izenačen kriterij, ali če bi imeli bolj razpoložene vratarje. A Gorazd Škof je dokazal, da je imel takrat le slab dan, danes je bil na vrhunski ravni in je najzaslužnejši za lepo zmago," je sklenil Vujović.


Uroš Zorman: "Poznali smo poljski osnovni problem, da nimajo pravega igralca sredine, ki bi njihov način igre povezoval. So težki, strelci od daleč, nimajo pa nekoga, ki bi jim omogočil, da delajo tisto, kar hočejo. A to sploh ni važno, važno je, da smo mi pokazali karakter, da smo se dvignili. Že po porazu proti Nemcem sem rekel, da nimamo biti zakaj žalostni in nervozni. Če je kdo trepetal, so bili to Poljaki. Mi smo imeli vse v svojih rokah, hvala bogu, da gremo v četrtfinale z zmago na hrbtu."

Vid Kavtičnik: "Mislim, da smo že v prvem polčasu dobro igrali, a se nismo mogli odlepiti. Imeli smo tri, štiri priložnosti, da povedemo za tri gole, nismo jih izkoristili, namesto tega so Poljaki izenačili. V drugem polčasu smo stopili skupaj, tako kot znamo. Obramba je bila na visoki ravni, Gorazdu smo pomagali, on je pomagal nam in vse se je super izteklo. S tako igro lahko premagamo vsakogar. Ta igra in rezultat sta zelo pomembna za četrtfinale, v katerega bomo vstopili samozavestni ne glede na tekmeca. Na poraz z Nemci smo pozabili, časa za paniko niti ni bilo. Vse ekipe so izgubile vsaj eno tekmo, tako da nas poraz ni posebej bolel."

Marko Bezjak: "Zgodnja ura tekme je bil problem obeh ekip. Mi smo ga tokrat dobro premagali, ni pa taka težava vstati, večja je, da moramo zdaj ostati budni. Hvala bogu, da imamo zdaj dovolj časa do četrtfinala, mogoče je ta zgodnja ura današnje tekme celo plus za četrtfinale. Naspali se bomo in dobro pripravili za četrtfinalno tekmo. Posebne želje za četrtfinale nimam, imajo jih drugi, mislim pa, da si nas nihče ravno ne želi."

Miha Zarabec: "Danes nam je steklo in bil bi presenečen, če bi se tekma končala kakor koli drugače kot z našo zmago. Vem, česa smo sposobni, mislim, da smo boljši od vseh, a vseeno ne smemo delati nobene evforije, saj moramo biti pravi v sredo, v četrtfinalu, ki odloča o vsem. Ko smo proti Poljakom vzpostavili obrambo in ko sta začela vratarja braniti, nam je bilo lažje v napadu. Vedli smo, kje imajo Poljaki pomanjkljivosti, in to smo povsem izkoristili."